Hozzávalók
4-6 adag
8 dkg darált mák
10 dkg porcukor
1 dl méz
1 l tej
6 tojás sárgája
10 dkg cukor
1 vaníliarúd
1 narancs
5 dkg vaj
1 egész kalács
Keverjük össze a porcukrot és a mákot. Forraljuk fel a tejet. Közben egy másik tálban a tojások sárgáját kikeverjük a kristálycukorral és a vaníliarúd magjaival. Miután felforrt a tej, a felét folyamatos keveréssel hozzáadjuk a cukros tojássárgájához, és szintén folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a többi tejhez, addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni, de ne forraljuk! A felszeletelt kalácsból egy réteget lerakunk egy hőálló tálba és meglocsoljuk a vaníliasodóval és a cukros mákkal, majd vékonyan rácsurgatunk mézet és ráteszünk pár darabka vajat. Majd így folytatva alkossunk rétegeket. Az utolsó réteget csak a vaníliasodóval öntsük le és tegyünk rá kétszer annyi vajat, hogy jól megpiruljon a teteje. Miután elkészültünk tegyük be a gubánkat a 200 C fokos sütőbe körülbelül 30-35 percre, ezalatt megemelkedik és megpirul. Hagyjuk szoba hőmérsékletűre kihűlni és a megmaradt vaníliasodóval tálaljuk
A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet . A tojásfehérjét pici sóval kemény habbá verjük. Apránként laza mozdulatokkal összedolgozzuk. A masszát egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta: A lisztet szitáljuk keverőtálba, majd forgassuk egybe a sütőporral és a kakaóval. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjét verjük kemény habbá a cukorral, majd a sá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a pudingot főzzük meg, mikor lehúztuk a tűzről belekeverjük a cukrot, kókuszreszeléket, rumot vagy rumaromát, csipet sót. Kihűtjük. A tésztához a lisztet elkeverjük a...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű