Hozzávalók
4-6 adag
8 dkg darált mák
10 dkg porcukor
1 dl méz
1 l tej
6 tojás sárgája
10 dkg cukor
1 vaníliarúd
1 narancs
5 dkg vaj
1 egész kalács
Keverjük össze a porcukrot és a mákot. Forraljuk fel a tejet. Közben egy másik tálban a tojások sárgáját kikeverjük a kristálycukorral és a vaníliarúd magjaival. Miután felforrt a tej, a felét folyamatos keveréssel hozzáadjuk a cukros tojássárgájához, és szintén folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a többi tejhez, addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni, de ne forraljuk! A felszeletelt kalácsból egy réteget lerakunk egy hőálló tálba és meglocsoljuk a vaníliasodóval és a cukros mákkal, majd vékonyan rácsurgatunk mézet és ráteszünk pár darabka vajat. Majd így folytatva alkossunk rétegeket. Az utolsó réteget csak a vaníliasodóval öntsük le és tegyünk rá kétszer annyi vajat, hogy jól megpiruljon a teteje. Miután elkészültünk tegyük be a gubánkat a 200 C fokos sütőbe körülbelül 30-35 percre, ezalatt megemelkedik és megpirul. Hagyjuk szoba hőmérsékletűre kihűlni és a megmaradt vaníliasodóval tálaljuk
Az almát meghámozzuk, almareszelőn lereszeljük, ízlés szerint megszórjuk őrölt fahéjjal, majd kis pihentetés után kicsavarjuk. Az útifű maghéjra ráöntjük a vizet és néhány percig...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból a szokásos módon piskótatésztát készítünk, egy vajazott-lisztezett gáztepsibe simítjuk és 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha megsült akkor kihűtjük. A túróhoz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesKimérjük a kekszalap hozzávalóit, a vajat kissé megolvasztjuk, majd összegyúrjuk, közben hozzáadunk kb. 3 ek. tejet. Jól összemorzsoljuk, gyúrjuk, majd egy kapcsos tortaformába önt...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű