Családireceptkönyv.hu

Mézes sült mákosguba


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

4-6 adag
8 dkg darált mák
10 dkg porcukor
1 dl méz
1 l tej
6 tojás sárgája
10 dkg cukor
1 vaníliarúd
1 narancs
5 dkg vaj
1 egész kalács

Elkészítés:




Keverjük össze a porcukrot és a mákot. Forraljuk fel a tejet. Közben egy másik tálban a tojások sárgáját kikeverjük a kristálycukorral és a vaníliarúd magjaival. Miután felforrt a tej, a felét folyamatos keveréssel hozzáadjuk a cukros tojássárgájához, és szintén folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a többi tejhez, addig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni, de ne forraljuk! A felszeletelt kalácsból egy réteget lerakunk egy hőálló tálba és meglocsoljuk a vaníliasodóval és a cukros mákkal, majd vékonyan rácsurgatunk mézet és ráteszünk pár darabka vajat. Majd így folytatva alkossunk rétegeket. Az utolsó réteget csak a vaníliasodóval öntsük le és tegyünk rá kétszer annyi vajat, hogy jól megpiruljon a teteje. Miután elkészültünk tegyük be a gubánkat a 200 C fokos sütőbe körülbelül 30-35 percre, ezalatt megemelkedik és megpirul. Hagyjuk szoba hőmérsékletűre kihűlni és a megmaradt vaníliasodóval tálaljuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nyújtható fondant sőregitől
Nyújtható fondant sőregitől

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Főtt diókrémes sütemény –
Főtt diókrémes sütemény –

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéhez adjuk a fele cukrot és a csipet sót, majd kemény habot verünk belőle. A sárgáját a megmaradt cukorral kikeverjük és összekeverjük a habbal...

Elkészítési idő: 40-60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kata szelet
Kata szelet

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk