- 10 dkg vaj
- 25 dkg rétesliszt
- 17 dkg porcukor
- 1 cs. van. cukor
- 50 dkg túró
- 10 dkg mazsola
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 1/2 cs. sütőpor
-1/2 citrom reszelt héja
A lisztet, porcukrot és a sütőport egy műanyag zacskóban összerázzuk.
Egy közepes nagyságú tepsit a vaj felével kikenünk, majd beleszórjuk a lisztes cukor felét.
Burgonyanyomó segítségével a tetejére nyomjuk a túrót, és megszórjuk mazsolával, reszelt citromhéjjal és vaníliás cukorral.
Erre hintjük a cukros liszt maradékát, majd az egészet leöntjük az egész tojásokkal simára kevert tejjel.
A vajat rámorzsoljuk a tetejére, és forró sütőben 5 percig erős lángon, majd takarékon sütjük.
A töltelékkel kezdünk. A meggyléből, cukorból, fahéjból, pudingból sűrű krémet főzünk, hagyjuk kihűlni. A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, 2 részre osztjuk. Az egyik tésztát kin...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd nagyjából 6 egyenlő részre osztjuk. Minden darabot egyesével kinyújtunk, megkenjük olvasztott vajjal, és feltekerjük, majd félretesszük. Miutá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Szétválasztjuk a tojásokat, a tésztához csak a 7 db tojásfehérje kell. A sárgájákat beletesszük egy lábasba. Ezeket kemény habbá verjük a...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: KönnyűKeverjük össze a tojást a cukorral, adjuk hozzá a kókusztejet, a vaníliát keverjük tovább. Szitáljuk bele a lisztet és a sütőport. Osszuk a tésztát 2 egyenlő részre, az egyikh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű