A piskótához:
- 4 tojás,
- 16 dkg cukor,
- 30 ml olaj,
- 13 dkg liszt,
- 3 dkg kakaópor,
- fél kávéskanál sütőpor,
A krémhez:
- 3 dl tejszín,
- 10 dkg csokoládé,
- 1 csomag vaníliás cukor,
A tetejére:
- 5 dkg étcsokoládé,
- 5 dkg tejcsokoládé,
- 1 evőkanál olaj,
A sütőt 200 fokra melegítjük, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.
Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport. A masszát egyenlően elosztva a muffinpapírba kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12-15 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűtjük, lehúzzuk róla a papírt és éles késsel levágjuk a muffinok kalapját.
A krémhez a tejszínből a cukorral kemény habot verünk. A csokoládét megolvasztjuk és a habba keverjük. Ezzel a krémmel megtöltjük a muffinokat. A kalapokat, mielőtt a krémre helyeznénk, olvasztott csokoládéba mártjuk.
Élesztőt futtatni. Hozzá liszt,tojás,olaj. Fakanállal, jól kikeverni,lefedni,langyos helyen a duplájára keleszteni. A muffin formákat 3/4 -ig tölteni. Hagyni kelni a formákb...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztben elkeverjük a porcukrot, sütőport és egy csipet sót. Belemorzsoljuk a vajat, és a tojássárgákkal valamint a tejföllel, könnyen gyúrható tésztát készítünk. Lehet, hogy kev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5tojás fehérjét felverek.3 evő kanál liszt 2 evőkanál mák de én azt kihagytam helyette 2 kanál kakaóport raktam.1csomag sütőport 8 evőkanál cukrot,elkeverek és ehez ovatosan hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 170C-ra. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával és a kakóporral. A tojásokat kikeverjük a vajjal, a cukorral, majd hozzáadjuk a barack lekvárt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű