A piskótához:
- 4 tojás,
- 16 dkg cukor,
- 30 ml olaj,
- 13 dkg liszt,
- 3 dkg kakaópor,
- fél kávéskanál sütőpor,
A krémhez:
- 3 dl tejszín,
- 10 dkg csokoládé,
- 1 csomag vaníliás cukor,
A tetejére:
- 5 dkg étcsokoládé,
- 5 dkg tejcsokoládé,
- 1 evőkanál olaj,
A sütőt 200 fokra melegítjük, a muffinsütő mélyedéseibe egy-egy muffinpapírt teszünk.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük addig, amíg fényes és még keményebb habot nem kapunk.
Ekkor hozzáadjuk a tojássárgáját és az olajat és újra elkezdjük verni, de csak addig, amíg egynemű nem lesz az egész.
Óvatosan beleforgatjuk a lisztet, amiben előzőleg elkevertük a sütőport és a kakaóport. A masszát egyenlően elosztva a muffinpapírba kanalazzuk, sütőbe toljuk és 12-15 perc alatt megsütjük.
Langyosra hűtjük, lehúzzuk róla a papírt és éles késsel levágjuk a muffinok kalapját.
A krémhez a tejszínből a cukorral kemény habot verünk. A csokoládét megolvasztjuk és a habba keverjük. Ezzel a krémmel megtöltjük a muffinokat. A kalapokat, mielőtt a krémre helyeznénk, olvasztott csokoládéba mártjuk.
Az alaprecept azt írja,hogy külön verd fel a tojás fehérjét,de én mindent egy tálba öntöttem és összekevertem.A tejet majd látod hogy veszi fel,azért írtam kb. 2 dl.-t.Elég bele 2...
Elkészítési idő: 1 óraMegosztom a Facebook-on »»» A palacsintát mindenki szereti, viszont a fehér liszt és a cukor a zsírpárnák és a narancsbőr legjobb barátja. De van megoldás, hogy időnként m...
Elkészítési idő:Tepsiben következőképp rétegezzük a hozzávalókat: Tészta, rukkola, massza, sonka, tészta. A sör sajnos elkerülhetetlen, ezért nem tudom gyerekeknek mennyire adható, mégha megsü...
Elkészítési idő: