7 tojás
7 evőkanál cukor
7 evőkanál finomliszt
a forma kikenéséhez:
Rama
margarin
liszt
piskótatekercs
A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kétféle tojásos masszát lazán egymásba forgatjuk, közben evőkanalanként a lisztet is hozzáadjuk. Fakanállal dolgozzunk, nehogy összetörjön a hab. Kivajazott, meglisztezett vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntjük, egyenletesen szétkenjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 15-18 percig sütjük. A sütőből kivéve enyhén meglisztezzük a tetejét, deszkára borítjuk - ha van rajta papír, lehúzzuk róla -, és föltekerjük. Papírba vagy konyharuhába csomagoljuk, és megvárjuk, amíg kihűl. Utána a tésztát kihengergetjük, a simára kevert lekvárral megkenjük, végül újból föltekerjük. A tetejére porcukrot szitálunk, tálaláskor ujjnyi vastagra fölszeleteljük.
Piskóta tortalap
A tésztát ugyanúgy készítjük el, mint a piskótatekercsnél. Utána egy 23 centi átmérőjű, kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt formába töltjük. Fontos, hogy a közepéről a tortakarika széle felé habkártyával fölhúzzuk a masszát, csak így sül egyformán. Előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 155 °C) kb. 45 percig, illetve tűpróbáig sütjük.
1. A rizst 2 dl forrásban lévő vízbe dobjuk és addig főzzük, míg a vizet felszívja. 2. Hozzáöntjük a tejet, beletesszük a csipet sót, és a vajat, beleszórunk 2 csomag vaníliás cuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEz a süti dupla adagban készült. 12 db-os a muffinsütő, így 24 db lett belőle. 1.Egy nagy tálban keverjük habosra a puha margarint a cukorral, illetve a vanillincukorral. 2.Adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMargarint a tojássárgájával habosra keverjük hozzáadjuk a lisztet a sütőport a tejet és végén a tojáshabot, Rászórjuk a meggyet és 180 fokos sütőbe megsütjük
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűLisztet a tojással és sóval langyos vízzel jól kidolgozom, úgy hogy a tészta már ne ragadjon a tálhoz és a kezemhez sem, ez kb. 10 perc . A tészta közepes keménységű legyen. Az asz...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz