Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Piskóta tekercs-Piskóta tortalap -


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


7 tojás
7 evőkanál cukor
7 evőkanál finomliszt

a forma kikenéséhez:
Rama
margarin
liszt

Elkészítés:


piskótatekercs

A tojások sárgáját a cukor egyharmadával fehéredésig keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A kétféle tojásos masszát lazán egymásba forgatjuk, közben evőkanalanként a lisztet is hozzáadjuk. Fakanállal dolgozzunk, nehogy összetörjön a hab. Kivajazott, meglisztezett vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsibe öntjük, egyenletesen szétkenjük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 15-18 percig sütjük. A sütőből kivéve enyhén meglisztezzük a tetejét, deszkára borítjuk - ha van rajta papír, lehúzzuk róla -, és föltekerjük. Papírba vagy konyharuhába csomagoljuk, és megvárjuk, amíg kihűl. Utána a tésztát kihengergetjük, a simára kevert lekvárral megkenjük, végül újból föltekerjük. A tetejére porcukrot szitálunk, tálaláskor ujjnyi vastagra fölszeleteljük.

Piskóta tortalap
A tésztát ugyanúgy készítjük el, mint a piskótatekercsnél. Utána egy 23 centi átmérőjű, kivajazott, kilisztezett vagy sütőpapírral bélelt formába töltjük. Fontos, hogy a közepéről a tortakarika széle felé habkártyával fölhúzzuk a masszát, csak így sül egyformán. Előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 155 °C) kb. 45 percig, illetve tűpróbáig sütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Finom pite
Finom pite

A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk az összes többi anyagot, amitől a tésztánk szépen nyújtható állagú lesz. Kettéosztjuk a tésztánkat, majd a tepsink méretére nyújtjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
zsírban sült krumplis pogácsa
zsírban sült krumplis pogácsa

80 dkg krumplit sós vízben megfőzök, mikor készen van, krumplinyomóval átnyomom és hagyom kihűlni. Utána egy pici sót teszek bele és annyi lisztet, hogy ne legyen kemény a tészta,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diós patkó jó kipróbált
Diós patkó jó kipróbált

Az alapanyagokból tésztát készítünk.annyi tejjel hogy össze álljon- Kisodorjuk, feldaraboljuk, és kifliket formázunk. Tepsibe tesszük, megsütjük. Vaníliás porcukorba forgatjuk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kapros-túrós burek (Zé)
Kapros-túrós burek (Zé)

A vajat felolvasztjuk, majd a bolti rétestésztákat egyesével lekenjük vele. Ezután összekeverjük a töltelék hozzávalóit. Az első rétestésztába egy csíkban rakunk a kapros-túrós töl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk