25 dkg liszt
20 dkg puha vaj
20 dkg kristálycukor
1/2 kk sütőpor
csipet só
2 tojás
25 dkg darált dió
20 dkg tejcsokoládé
1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk, majd a durvára aprított csokit beleszórjuk.
2. Kis golyókat csinálunk, majd egy kicsit szétlapítjuk őket, és a tepsibe rakjuk úgy, hogy ne érjenek össze, sőt egy kicsit legyenek egymástól távol.
3. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
Mikor először megsütöttem, egyből kellett egy másik adagot is sütnöm, mert nem élt többet mint félóra.
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn ez 4-es fokozat), és kibéleljük papírkapszlival a muffin tepsi horpadásait. Az étcsokoládét nagyon apróra vágjuk, és közben felforralun...
Elkészítési idő: 30 p Nehézség: KönnyűA tojásokat az édesítővel kicsit kihabosítjuk, majd felváltva hozzákeverjük a sütőporos lisztes keveréket és a tejfölt, olajat. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a (20×30 cm-es) é...
Elkészítési idő: kb. 1 óra Nehézség: KönnyűA két egész tojást meg a négy tojássárgáját, a cukrot és a reszelt citromhéjat fél óra hosszat keverjük. A fehérjéből keményre vert habot a liszttel együtt könnyedén hozzákeverj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat összegyúrjuk és hűtőbe rakjuk fél órára. 2. A hűtőből kivéve, vizes kézzel golyónyi nagyságú masszát csípünk ki, mindegyiket ellapítjuk és sütőlapra rakosgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz