Családireceptkönyv.hu

Máglyarakás – egyszerű és mennyei


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 alma
9 kifli
2 evőkanál
zsemlemorzsa
8-10 evőkanál baracklekvár
10 dkg darált dió
25 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
5 tojás
fahéj
1 l tej
10 dkg margarin + 1 evőkanál

Elkészítés:


Megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és lereszeljük az al­mákat. Megpároljuk 1 evőkanál­nyi margarinon. Ízesítjük 1 cso­mag vaníliás cukorral és tetszés szerint fahéjjal.

Felkarikázzuk a kifliket. Felforrósítjuk a tejet. Kikeverjük a tojássárgáját maradék vaníliás cukorral, 1 dkg margarinnal és 15 dkg cukorral. Ráöntjük óvatosan a forró tej felét és jól összekeverje az egészet. Ráöntjük a kiflire a tej másik felét és átkeverjük hogy mindenhol megázzon.

Kivajazott, zsemlemorzsával beszórt tepsibe terítjük a kifli felét. Rásimítjuk a megpárolt almát, megszórjuk darált dióval és jöhet a maradék kifli. Megkenjük a tetejét 6-8 evő kanál lekvárral és megsütjük 180 fokon 30 perc alatt.

Eközben kemény habbá verjük a tojásfehérjét. A vége felé hozzáadjuk a maradék porcukrot és baracklekvárt. Elosztjuk az elősütött kifli tetején a habot és addig sütjük tovább, amíg aranybarnára nem pirul a hab.
Elkészítési idő: 90 perc
Vagy másképp
Hozzávalók:
30 dkg 1-2 napos szikkadt fonott kalács
5 tojás
7 dl langyos tej
12 dkg cukor - ízlés szerint
4 dkg vaj + a tepsi kenéshez
1 közepes citrom reszelt héja
1 evőkanál citromlé
6-7 dkg dió - durvára aprítva
6-7 dkg mazsola
4 cl rum
70 dkg alma
1 teáskanál őrölt fahéj
kb. 20 dkg sárgabaracklekvár
pici csipetnyi só
Elkészítés:
A mazsolát néhány órával az elkészítés előtt rumba áztatjuk.

Egy tálba ujjnyi szeletekre karikázzuk a kalácsot, a tojások sárgáját a 6 dkg cukorral, az olvasztott vajjal és a citrom héjával elkeverjük, felöntjük langyos tejjel, és a kalácsra öntjük.

Az almákat meghámozzuk, kis szeletekre vágjuk, 3 dkg cukorral, fahéjjal összekeverjük.

Egy közepes sütőedényt kivajazunk, a megázott kalácsot belerakjuk, meghintjük a dióval, a mazsolával, beborítjuk az almával, és kb. 15 dkg lekvárt szétkenünk a tetején. Előmelegített 180 fokos sütőbe toljuk, kb. 30 percig sütjük.

A sütő hőmérsékletét 160 fokra csökkentjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük csipetnyi sóval, a maradék cukorral, a citromlével, majd lazán elkeverjük benne a maradék lekvárt, a megsült tészta tetejére kenjük, villával megborzoljuk. Visszatoljuk a sütőbe, és addig sütjük, ameddig a teteje kissé megpirul (kb. 10-15 perc).

Langyosra hűtjük, kockákra szeletelve kínáljuk.



Trükkök, tippek, praktikák:


Készíthetjük szikkadt kiflivel vagy zsemlével is, de több cukrot adjunk a tejes keverékhez.

Máglyarakás – egyszerű és mennyei

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Alexandra
Kekszszalámi
Kekszszalámi

A hozzávalókat felfőzzük, 2 e.k. lisztet keverünk bele és levesszük a tűzről. 50 dkg kekszet összetörünk 1 csomag mazsola, 10 dkg dió vagy kókusz, kis rum, vizes celofánba tesszük,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erdei gyümölcsös túrótorta sütés nélkül.
Erdei gyümölcsös túrótorta sütés nélkül.

A túrót összetöröd, hozzáadod a joghurtot, a citromhéjat és az édesítőt. A habtejszínt felvered. Zselatint feloldod egy kevés vízben, felmelegíted. Utána picit hagyod hűlni, és hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sonkás, szalonnás kifli
Sonkás, szalonnás kifli

1 dl kéz meleg vízbe belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot, és meleg helyen felfuttatom. Az átszitált lisztet elmorzsolom 1 nagy evőkanál zsírral, sóval, hozzáadom a felfu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk