A tésztához
40 dkg liszt
25 dkg Rama
1 tk. só
1 mk. pirospaprika
1 dkg élesztő
8 dkg reszelt trappista sajt
3 ek. tejföl
A krémhez
10 dkg Rama
20 dkg natúr tömlős sajt
só
A pogácsák beforgatásához
10 dkg reszelt sajt
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és hűtőben 1-2 óráig pihentetjük. Ezután lisztezett deszkán 2 mm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk a korongokat, majd sütjük. A krém hozzávalóit kikeverjük. A kihűlt korongokat a krémmel vastagon összeragasztjuk, kicsit összenyomjuk és az oldalán kibújt krémet reszelt sajtban megforgatjuk.
Piskóta réteg: A diót apróra daráljuk, és összekeverjük a mandulaliszttel, mézzel és kókuszolajjal. 18 cm átmérőjű tortaformába egyengetjük. (Én sütőpapírral béleltem ki a formát...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1 A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, és szilikonos sütőpapírral lefedünk egy sütőlemezt. 2 A diót és a kristálycukrot egy konyhai aprítóba tesszük, majd addig daráljuk, míg darált...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral robotgépen habosra keverjük. Hozzáadjuk a (megmosott!) citrom reszelt héját, majd a citrom felének levét, a lisztet, a sót. Az egészet jó alaposan elkeverjük, me...
Elkészítési idő: fél óra!!! Nehézség: NehézA lisztet összevegyítjük a sütőporral. Az egész tojásokat a cukorral habos-krémes állagig felverjük (3-4 perc). Ezután hozzáadjuk a kefirt, az olajat, tovább keverjük, majd a süt...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű