Családireceptkönyv.hu

Al­ma­torta liszt és cukor nél­kül


Írta:

Adag:
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

A roppanós, morzsás tésztához

2 csésze mandulaliszt

3 tojás sárgája

2 evőkanál lágy vaj

2 evőkanál tejszín

csipetnyi só

1/4 teáskanál vanília kivonat vagy 1 cs. Vanilla Sweet

1 csipet fahéj


A töltelékhez

6 közepes alma hámozva, szeletelve

2 teáslkanál Lovely Sweet édesítő

2 evőkanál mandulaliszt

1 evőkanál fahéj

1/4 teáskanál őrölt szerecsendió

1/2 citrom leve

1 tojás sárgája

1 evőkanál tej

Elkészítés:


1. Keverd össze az almaszeleteket, az édesítőt, a fahéjat, a szerecsendiót, a 2 evőkanál mandulalisztet, a citromlevet. Forrald össze majd húzd is le a tűzről. és hagyd állni, amíg a tésztával foglalkozol.

2. A tészta alapanyagait keverd össze, gyors és határozott mozdulatokkal gyúrd egybe, majd egy kivajazott formában egyengesd szét a 2/3-át.

3. Előmelegített, 180 fokos sütőben 7-8 percig süsd a tésztát, ameddig kis színt kap, de még nem sült meg.

4. A tészta másik részét nyújtsd ki, vágd egyenletes szélességű csíkokra.

5. A sütőből kivett formában oszlasd el a tésztán az almás keveréket, majd helyezd rácsosan a tésztacsíkokat a tetejére.

6. Kend be a tésztarácsokat a tojás sárgája és tej keverékével, majd fóliával letakarva 40 percig süsd a pitét.

7. Vedd le a fóliát a sütemény tetejéről, majd további 5 percig süsd, hogy a tészta szép aranybarna legyen.

8. Ha tovább fokoznád az ízélményt, akkor adhatsz a töltelékhez kevés diót és mazsolát is, kihűlés után pedig cukormentes vaníliafagyival lesz igazán mennyei a desszert

Al­ma­torta liszt és cukor nél­kül

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Almás diós őzgerinc
Almás diós őzgerinc

Az almákat meghámozzuk, apró lyukon lereszeljük. A tojást a porcukorral és a reszelt citrom héjjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a reszelt almát (levével együtt adjuk hozzá). A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
KOKOSKY (Kokoszky) Eta módra
KOKOSKY (Kokoszky) Eta módra

Tojások fehérjét pici sóval és ecettel kemény habbá verem, mikor már szép fényes és kemény a hab hozzá keverem kevero lapáttal a kókuszreszléket (kozepes keménységu legyen az álaga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar LISZTMENTES FAHÉJAS MEGGYES PISKÓTA
LISZTMENTES FAHÉJAS MEGGYES PISKÓTA

A tojások fehérjét az édesítőszerrel kemény habbá vertem, majd a tojáshabhoz adtam a tojások sárgáját, amit óvatos mozdulatokkal beleforgattam a fehérjehabba. Ez után a mandulalisz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós piskóta, vaníliás diós krémmel
Diós piskóta, vaníliás diós krémmel

A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosa...

Elkészítési idő: 1 óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk