160 gr darált dió
2 db M-es tojás fehérje
30 gr cukrozatlan kakaópor
fél citrom reszelt héja
70 gr eritrit
1 tk vanília kivonat
A tojásfehérjét egy tálba tettem és villával kissé felvertem. Hozzáöntöttem a többi alapanyagot és kézzel összegyúrtam. Egy nagyobb tepsit kibéleltem sütőpapírral, a sütőt pedig 180 fokra állítottam. A masszából vizes kézzel gombócokat formáztam és a tepsibe tettem. Egy evőkanalat bevizeztem és a gombócok tetejét lenyomtam vele. 180 fokra előmelegített sütőben 5-6 perc alatt megsütöttem. Sütés után pár percig érdemes a tepsiben hagyni, mert még puha.
1 db-ban 2,175g ch van.
A tölteléket készítjük el először. A túrót porcukorral, kevés búzadarával és két tojással kikeverjük. A tésztához két tojást keverőtálba ütünk, felhabosítjuk, apránként hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMiután a tészta kiolvadt kicsit megnyújtom. 12 téglalapot vágok belőle, 4×3-at. A téglalap egyik oldalába bemetszéseket vágok. A másik oldalába belekanalazom a túrós keveréket, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZutty bele a hab és egyenesen tartva szépen rányomtam a habokat, még 5 percig sem tartott? közben a sütőt 180 fokra előmelegitettem, 25 perc alatt kész is lett, porhanyós, könnyü s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÉn összegyúrás után ketté veszem a tésztát és úgy ízesítem, így két ízt kapok. A tészta állagától is függ a siker: se lágy, se kemény ne legyen. A kar nyomása pedig lehet, hogy eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz