menu

Családireceptkönyv.hu

Erdélyi Raffaello recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Kókuszos tészta
5 db tojásfehérje
15 dkg kristály cukor
15 dkg kókuszreszelék
2 evőkanál finomliszt
1 csomag sütőpor
Kakaós-diós tészta
10 dkg darált dió
1 csomag sütőpor
2 evőkanál finomliszt
3 ek cukrozatlan kakaópor
5 db tojásfehérje
15 dkg cukor
Krém
4 dl tej
1 db vanília (kikapart magja)
20 dkg cukor
2 tasak vaníliás pudingpor
10 db tojássárgája
25 dkg vaj
15 dkg mascarpone
5 ek csokoládéforgács (tetejére)

Elkészítés:


Kókuszos tészta
A kókuszos tésztához a tojásfehérjéket robotgéppel 4-es fokozaton habbá verjük, és félidőben hozzáadjuk a cukrot, amivel kemény habot keverünk, egészen addig, míg a cukorszemcsék már nem érezhetőek.
A lisztbe keverjük a sütőport és a kókuszreszeléket.
Egy 23x32-es sütőtepsit kibéleljük zsírpapírral, és a masszát belesimítjuk egyenletesen.
Süssük 180 fokon 15 percig.
Kakaós-diós tészta
Amíg a tészta sül, addig elkészítjük a barna tésztát a következőképpen. A diót és a sütőport a lisztbe keverjük, és a kakaót beleszitáljuk.
A tojásfehérjét a cukorral keményre felverjük, és a diós-kakaós lisztet belekeverjük. Ezt is úgy sütjük ki, mint a fehéret.
Krém
A tejet a vaníliarúd kikapart magjával állni hagyjuk 1 órát, és a cukrot is belekeverjük.
Ezután a pudingport habverővel beledolgozzuk, és feltesszük forrni, majd állandó keverés mellett beledolgozzuk a tojásokat. Levesszük a tűzről, és alaposan összekeverjük, majd sűrűre főzzük. A keverést lassú fokozaton kell kerámia lapon főzni, és állandóan keverjük, nehogy a tojás összekapjon. Ahogy sűrűsödni kezd, vegyük le a tűzhelyről, és addig keverjük, míg csak bírjuk. Aztán lehűtjük, akár vizet öntünk egy tálba, és beleállítjuk az edényt.
Ha a pudingkrém már félig kihűlt, akkor a puha vajat robotgéppel beledolgozzuk krémes állagúra. Végül a mascarponét is keverjük hozzá.
A krém kétharmadát a fehér tésztára kenjük, erre tesszük a barna tésztát, amit megkenünk a maradék krémmel. A tetejére csokiforgácsot szórunk.
Tegyük hűtőbe pár órára, de a legjobb egy éjszakára, és utána szeletelhetjük.

Erdélyi Raffaello recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tímea
Vízen kullogó
Vízen kullogó

A tejet megmelegítjük, feloldjuk benne a cukrot és az élesztőt, hagyjuk, hogy felhabosodjon. Közben a tojást a sóval összehabarjuk, és hozzáreszeljük a margarint. Hozzáadjuk a lis...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Katonagomb
Katonagomb

A hozzávalókból tésztát gyúrunk, jól kidolgozzuk, és kis golyókat formálunk belőle. Vajjal kikent, lisztezett tepsibe tesszük, és fakanál nyelével minden golyó közepébe lyukat fúru...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar BOUNTY MUFFIN  diétás
BOUNTY MUFFIN diétás

A kókuszgolyó hozzávalóit összekeverjük, kicsit pihentetjük. A muffinhoz külön-külön elkeverjük a száraz és a nedves hozzávalókat, majd a két részt összeöntjük, összekeverjük. (Nem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Napközis piskóta csokiszósszal
Napközis piskóta csokiszósszal

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét 8 evőkanál hideg vízzel és csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgáját 8 evőkanál hideg vízzel és az apránként hozzáadagolt porcukorral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk