menu

Családireceptkönyv.hu

Fügés gyümölcskenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 dkg mazsola
10 dkg dió
10 dkg aszalt füge
15 dkg kandírozott gyümölcs
4 tojás
csipet só
20 dkg porcukor
10 dkg margarin
15 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor

Elkészítés:


A margarint mikrohullámú sütőben felolvasztottam, majd kicsit hűlni hagytam.
A diót vágódeszkán, éles késsel durvára daraboltam, hasonlóképpen jártam el a fügével is.
A feldarabolt dióhoz és fügéhez hozzákevertem a mazsolát és a kandírozott gyümölcsöket is, majd összekevertem a 15 dkg lisztből elvett 2 evőkanálnyi liszttel.
A tojások fehérjét csipetnyi sóval és a végefelé hozzáadott 5 dkg átszitált porcukorral kemény habbá vertem.
A tojások sárgáját krémesre, habosra kevertem 15 dkg porcukorral, hozzádolgoztam az olvasztott margarint is.
Beleszitáltam a sütőporral elkevert maradék lisztet, majd a fehérjehabbal együtt, óvatosan, hogy ne törjön össze a hab, az egészet egyneművé forgattam össze.
Végül beledolgoztam a gyümölcskeveréket is, és az alaposan kizsírozott, kilisztezett formába öntöttem.
Előmelegített, 170 fokos sütőben egy és negyed óra alatt készre sütöttem úgy, hogy az első húsz perc után tetejét letakartam alufóliával, hogy ne égjen meg, az utolsó 15-20 percben pedig eltávolítottam a fóliát, így sütöttem készre.
A sütőből kivéve pár percig hűlni hagytam, majd tálcára fordítottam, így hűlt ki teljesen.
Porcukorral meghintve, szeletekre vágva kínáltam.

Fügés gyümölcskenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Amália
Szilvalekváros omlós rudak
Szilvalekváros omlós rudak

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd megszórjuk egy csipet sóval. Elmorzsoljuk benne a margarint, majd a tejfölt is hozzáadva sima tésztává gyúrjuk. Egy zacskóba csomagolva egy éjsz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsófia
Legjobb zabkeksz
Legjobb zabkeksz

Elkészítés: A vajat a cukorral habosra verem robotgéppel, majd a tojással is simára keverem. A száraz hozzávalókat apránként adom hozzá, nem szabad túlkeverni. A végén keverem el e...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Hajni
Porhanyós kifli
Porhanyós kifli

Az élesztőt kevés tejben megáztatjuk, a lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot, sót. A megkelt élesztővel, tejjel, tejföllel összeállítjuk. Deszkán egy órát pihent...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Habos mákos
Habos mákos

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrom, és fél órára a hűtőbe teszem. Egy lapot nyújtok belőle. Tepsibe simítom, amit vajazni nem szükséges. Nyugodtan dolgozhatunk az ujjunkkal,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk