menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes rózsa szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta
8 db tojás
40 dkg kristálycukor
40 dkg liszt
2 cs. sütőpor
8 evőkanál víz
2 cs. vaníliás cukor
1 üveg baracklekvár
Barna tészta
9 db tojás
3 evőkanál víz
1 cs. sütőpor
23 dkg darált dió
23 dkg kristálycukor
4 evőkanál kakaópor
6 evőkanál rétesliszt
Tetejére
2 cs. tejszínes pudingpor
7,5 dl tej
1 db Rama margarin
15 kg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
kevés citromlé
15 dkg étcsokoládés tortabevonó
kevés olaj
Habarcs
4 evőkanál liszt
5 dl tej

Elkészítés:


1.A piskótatésztához 4 db tojást, 2 ek. vizet, 20 dkg kristálycukrot, 20 dkg lisztet és 1 db sütőport összedolgozunk, majd megsütjük és még melegen egy nedves konyharuhába tekerjük.
2.Ha kihűlt megtöltjük baracklekvárral, majd hosszában félbevágjuk a tekercset, így 4 db félrudat kapunk.
3.A barna masszát is elkészítjük a következő módon. 9 db tojássárgát kikeverünk 23 dkg kristálycukorral, sütőporral, vízzel, kakaóporral, a liszttel és végül a dióval. Ha ezzel készen vagyunk, felverjük a tojásfehérjék habját keményre és óvatosan hozzáforgatjuk a masszához.
4.Kibéleljük a tepsit sütőpapírral és beletesszük egymás mellé a piskótatekercseket, majd a barna masszát ráöntjük úgy, hogy a tetejét is belepje és mehet a sütőbe. Ha megsült, hagyjuk kihűlni és elkészítjük a krémet.
5.A tejszínes pudingport megfőzzük a 7,5 dl tejben, a 4 ek. lisztet pedig a 0.5 dl tejben, majd ezeket is hagyjuk kihűlni.
6.Mikor mindkét krém már kihűlt, akkor összekeverjük és elkezdjük robotgéppel habosítani, majd hozzáadjuk a margarint, a porcukrot, a citromlevet és a vaníliás cukrot.
7.Így is jó habosra keverjük, majd.amikor kész van, rákenjük a tészta tetejére egyenletesen és bevonjuk a csokoládéval.
Tipp: Az 1 üveg baracklekvár helyett 500 gram sütésálló lekvárt is használhatunk

Tejszínes rózsa szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


Kállai Erika
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Csuri
Citromos félholdak
Citromos félholdak

A tésztához a szobahőmérsékletű vajat, lassanként adagolva a cukrot kikeverem, - egyenként hozzákeverem a tojás sárgákat, - mindenikkel alaposan kikeverve, - majd hozzákevere...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ági
Popcake
Popcake

A száraz hozzávalókat összekeverjük. A vizet, a citromlével, a citromhéjjal, a kókuszolajjal és a tojásokkal összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a száraz anyagokat. Összepörgetjük a géppe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szevike
Fahéjas tekercs, citromos mázzal
Fahéjas tekercs, citromos mázzal

A tojásokat a cukorral, sóval kikeverjük majd a tejfölt és olvasztott vajat is hozzákeverjük. Mehet hozzá a liszt és az élesztő, amivel min. 10 percig dagasztjuk, de legalább addig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bajadéra
Bajadéra

.A cukrot felolvasztom a 12 kanál vízzel (összekeverem és fölteszem melegedni). Ha elolvadt a cukor, tovább melegítem és belekeverem a margarint. Ezután leveszem a tűzről, hozzákev...

Elkészítési idő: 1,10 óra
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk