menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes rózsa szelet


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta
8 db tojás
40 dkg kristálycukor
40 dkg liszt
2 cs. sütőpor
8 evőkanál víz
2 cs. vaníliás cukor
1 üveg baracklekvár
Barna tészta
9 db tojás
3 evőkanál víz
1 cs. sütőpor
23 dkg darált dió
23 dkg kristálycukor
4 evőkanál kakaópor
6 evőkanál rétesliszt
Tetejére
2 cs. tejszínes pudingpor
7,5 dl tej
1 db Rama margarin
15 kg porcukor
2 cs. vaníliás cukor
kevés citromlé
15 dkg étcsokoládés tortabevonó
kevés olaj
Habarcs
4 evőkanál liszt
5 dl tej

Elkészítés:


1.A piskótatésztához 4 db tojást, 2 ek. vizet, 20 dkg kristálycukrot, 20 dkg lisztet és 1 db sütőport összedolgozunk, majd megsütjük és még melegen egy nedves konyharuhába tekerjük.
2.Ha kihűlt megtöltjük baracklekvárral, majd hosszában félbevágjuk a tekercset, így 4 db félrudat kapunk.
3.A barna masszát is elkészítjük a következő módon. 9 db tojássárgát kikeverünk 23 dkg kristálycukorral, sütőporral, vízzel, kakaóporral, a liszttel és végül a dióval. Ha ezzel készen vagyunk, felverjük a tojásfehérjék habját keményre és óvatosan hozzáforgatjuk a masszához.
4.Kibéleljük a tepsit sütőpapírral és beletesszük egymás mellé a piskótatekercseket, majd a barna masszát ráöntjük úgy, hogy a tetejét is belepje és mehet a sütőbe. Ha megsült, hagyjuk kihűlni és elkészítjük a krémet.
5.A tejszínes pudingport megfőzzük a 7,5 dl tejben, a 4 ek. lisztet pedig a 0.5 dl tejben, majd ezeket is hagyjuk kihűlni.
6.Mikor mindkét krém már kihűlt, akkor összekeverjük és elkezdjük robotgéppel habosítani, majd hozzáadjuk a margarint, a porcukrot, a citromlevet és a vaníliás cukrot.
7.Így is jó habosra keverjük, majd.amikor kész van, rákenjük a tészta tetejére egyenletesen és bevonjuk a csokoládéval.
Tipp: Az 1 üveg baracklekvár helyett 500 gram sütésálló lekvárt is használhatunk

Tejszínes rózsa szelet

Kinek a kedvence ez a recept?


Kállai Erika
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Jolánka
Amandine
Amandine

Se separa albusurile de galbenusuri si se mixeaza bine cu zaharul. Se pun galbenusurile, apoi faina, cacaua si praful de copt. Se amesteca usor si se toarna in tava. Se coace la 18...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Túrós almás mákkal és mandulával by J. Világi Zemes
Túrós almás mákkal és mandulával by J. Világi Zemes

tojásfehérjéből kemény habot verünk. Az összes többi hozzávalót összekeverjük, majd óvarosan hozzáadjuk a tojásfehérjét. Kivajazott tortaformában sütjük 180 °C-on 40 percet.

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sacko
Citromos-fehércsokis réteges süti.
Citromos-fehércsokis réteges süti.

180 fokra melegítjük elő a sütőt és sütőpapírral kibélelünk egy 23 cm x 30 cm-es tepsit. Megolvasztjuk a vajat, összekeverjük a nápolyi morzsával, dióval, cukorral és csoki darabk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bögrés mézeskalács – rögtön puha, rögtön süthető!
Bögrés mézeskalács – rögtön puha, rögtön süthető!

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk