50 dkg liszt
15 dkg zsír
15dkg cukor
3 tojássárgája
1 sütőpor
kevés tej (vagy tejföl)
a töltelékhez:
1 borospohárnyi tej
1 csomag vaníliás cukor
rumaroma (vagy 2 evőkanál kakaópor)
2 evőkanál sárgabarack lekvár
10 dkg porcukor
a mázhoz:
3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
A tészta alapanyagait kevés tejjel vagy tejföllel összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, 180 fokra előmelegített sütőben tepsi hátán egyesével megsütjük.
Ezután az egyik lapot egy edénybe morzsoljuk, hozzáadjuk a tejet, a 1 vanília cukrot, majd amikor elázott jól a tészta hozzáadjuk a rumaromát (vagy aki nem szereti a rum ízét, a kakaóport), a lekvárt, a porcukrot és alaposan összekeverjük.
Az így kapott masszát az egyik tészta tetejére kenjük, majd rátesszük a másikat. Erre jön a máz, amihez vízgőz fölött habbá fejük a tojásfehérjéket a cukorral és rákenjük a süti tetejére.
A lisztet szitáld át, keverd el a szódabikarbónával, a porcukorral, és morzsold hozzá a vajat. A mézet langyosítsd meg, öntsd a lisztbe, add hozzá a tejet és a tojást, majd gyúrd ö...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: KönnyűEtwa je 2 - 3 EL Flohsamenschalen und Sesamkörner in einer flachen Schale vermischen und zur Seite stellen. Den Quark mit dem Wasser verdünnen und glatt rühren. Alle trockenen Z...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűtojásokat válaszd ketté, a sárgájával keverd szinte fehéredésig a cukrot. Facsard hozzá a citrom levét, és reszeld hozzá a héját. Vegyítsd a lisztet a sütőporral, és forgasd a toj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKenyér sütő gépben dagasztottam az összes hozzávalókat bele mértem az üstbe alulra kerüljön a folyadék, kivétel a vajat azt amikor elkezd lassan összeállni a tésztánk adagokba adom...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz