50 dkg liszt
15 dkg zsír
15dkg cukor
3 tojássárgája
1 sütőpor
kevés tej (vagy tejföl)
a töltelékhez:
1 borospohárnyi tej
1 csomag vaníliás cukor
rumaroma (vagy 2 evőkanál kakaópor)
2 evőkanál sárgabarack lekvár
10 dkg porcukor
a mázhoz:
3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
A tészta alapanyagait kevés tejjel vagy tejföllel összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, 180 fokra előmelegített sütőben tepsi hátán egyesével megsütjük.
Ezután az egyik lapot egy edénybe morzsoljuk, hozzáadjuk a tejet, a 1 vanília cukrot, majd amikor elázott jól a tészta hozzáadjuk a rumaromát (vagy aki nem szereti a rum ízét, a kakaóport), a lekvárt, a porcukrot és alaposan összekeverjük.
Az így kapott masszát az egyik tészta tetejére kenjük, majd rátesszük a másikat. Erre jön a máz, amihez vízgőz fölött habbá fejük a tojásfehérjéket a cukorral és rákenjük a süti tetejére.
a tojásokat ketté váalasztjuk - a sárgájat + cukrot addig kevergetjük amig a cukor elolvad -bele keverjük a vaniliát + citrom reszelt héját + vizet ( vagy tejet ) -a fehér...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverem és Rámával kikent, lisztezett tepsibe öntöm. A töltelék hozzávalóit összekeverem és foltokban evőkanállal a nyers tésztába teszem, ezután megsüt...
Elkészítési idő: 23 perc Nehézség: KönnyűTészta elkészítése: Egy tálba öntjük a kefirt, kókuszzsírt, mézet, tojást. Jól el kell keverni, utána belerakni a többi hozzávalót. Lágy masszát kell kapni. Kb 30x40-es tepsit ki k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés cukros langyos tejbe az élesztőt belemorzsoljuk és felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal és a tojássárgákkal összedolgozzuk,majd hozzáadjuk a megkelt élesztőt és rugalmas té...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz