A tésztához
50 ml víz
50 ml tej
100 g vaj
100 g liszt
3 tojás
egy csipet só
A krémhez
250 g túró
2 db tömlős natúr vagy füstölt ízű sajt
100 g natúr sonka apró kockára vágva
só, bors
A krémhez a hozzávalókat összedolgozzuk. Tehetünk bele különféle zöld fűszereket is, de akkor inkább csak natúr ízű sajtot használjunk.
A tésztához a vizet, a tejet, a margarint és a sót lábosba mérjük és felforraljuk.
Beleszitáljuk a lisztet és addig keverjük, amíg a massza el nem válik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről, és egyenként elkeverjük benne a tojásokat.
A következő tojást mindig csak akkor tegyük bele, ha az előző már teljesen elkeveredett.
Csillagcsöves habzsákba töltjük a masszát és sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat nyomunk.
200 fokra melegített sütőben 25-30 percig sütjük.
A sütés alatt a sütő ajtaját tilos kinyitni, mert összeesnek a fánkok!
Ha már szépen megpirultak, kivesszük és még melegen levágjuk a tetejüket, hogy a tészta belsejében keletkezett gőz távozhasson.
Megtöltjük a krémmel és visszahelyezzük a kalapokat.
A tészta hozzávaloit össze gyurjuk és vékonyra ki nyujtjuk hogy jusson a tepsi oldalára is, és ki vajazot tepsibe tesszük Rá rakjuk a szeletelt barackokat A turót összetörjük és...
Elkészítési idő: 40Egy edényben összekeverjük a porcukrot, a lisztet és a sütőport. Egy másik edényben az 1 ek. cukorral habosra keverjük a tojásokat, utána hozzáöntjük a tejet. Először csipet sóv...
Elkészítési idő:A cukrot a vaníliás cukorral és a tojásokkal, és a margarinnal habosra Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, kakaót, a tejet, a tört csokit, és a meggyet. A formákba kiadag...
Elkészítési idő: 40 perc