A tésztához
50 ml víz
50 ml tej
100 g vaj
100 g liszt
3 tojás
egy csipet só
A krémhez
250 g túró
2 db tömlős natúr vagy füstölt ízű sajt
100 g natúr sonka apró kockára vágva
só, bors
A krémhez a hozzávalókat összedolgozzuk. Tehetünk bele különféle zöld fűszereket is, de akkor inkább csak natúr ízű sajtot használjunk.
A tésztához a vizet, a tejet, a margarint és a sót lábosba mérjük és felforraljuk.
Beleszitáljuk a lisztet és addig keverjük, amíg a massza el nem válik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről, és egyenként elkeverjük benne a tojásokat.
A következő tojást mindig csak akkor tegyük bele, ha az előző már teljesen elkeveredett.
Csillagcsöves habzsákba töltjük a masszát és sütőpapírral bélelt tepsibe diónyi halmokat nyomunk.
200 fokra melegített sütőben 25-30 percig sütjük.
A sütés alatt a sütő ajtaját tilos kinyitni, mert összeesnek a fánkok!
Ha már szépen megpirultak, kivesszük és még melegen levágjuk a tetejüket, hogy a tészta belsejében keletkezett gőz távozhasson.
Megtöltjük a krémmel és visszahelyezzük a kalapokat.
A lisztet, a sütőport, a porcukrot összedolgozzuk a margarinnal. A tojást, tejfölt is hozzáadjuk, meggyúrjuk a tésztát. Majd három adagra osztjuk. Két kisebb és egy nagyobb adagra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- 30 dkg cukrot és 20 dkg vajat/margarint 6 tojássárgájával habosra keverünk. - Adunk hozzá fél citrom levét, kevés vaníliát (vagy 1 csomag vaníliás cukrot). - A tojások fehérj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Ha az almának sok a leve, akkor kézzel egy kicsit kicsavarjuk (ha sok lé marad alatta, akkor a tészta e...
Elkészítési idő: 1 ó Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, 25-30 percig pihentetjük. Kinyújtjuk, kiszaggatjuk, megsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű