50 dkg liszt
25 dkg \"Vénusz sütőmargarin
1 dl olaj
1 dl tej az élesztő felfuttatásához
4-5 dkg friss élesztő
2 teáskanál cukor
3 teáskanál só
1 tojás sárgája a tésztába + 1 a teteje megkenéséhez
15 dkg reszelt sajt + 5 dkg a tetejére
A tejet langyosítsuk meg (mikroban 20 másodperc), keverjük bele a cukrot, morzsoljuk bele az élesztőt. 10-15 percig hagyjuk állni, amíg felfut.
A vajat olvasszuk meg egy picit (mikróban 20 másodperc), keverjük hozzá a liszhez, majd keverjük bele az olajat, a sót, a felfuttatot élesztőt és a tojás sárgáját. A végén adjuk hozzá a reszelt sajtot, és jól gyúrjuk össze. A tészta lágy lesz, de nem szabad plusz lisztet hozzáadni!!!
Pihentessük fél órát hűtőben, majd még egyszer gyúrjuk át. Nyújtsuk ki, és szaggassunk pogácsákat belőle. (Ha nincs kedvünk tésztát nyújtani, kezünkkel formázzunk apró gombócokat belőle, és azt lapogassuk ki.)
A tetejét kenjük meg tojás sárgájával, szórjuk rá a sajtot, és sütőben 180 fokon vagy gázsütőben 3-as fokozaton süssük 30 percig.
Összekeverni. Kifliket formázni. 125-150°-on megsütni.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítés: A fahéjas tésztához a lisztet, a szódabikarbónát, a fahéjat és a cukrot kavarjuk össze. A mézet és a vajat olvasszuk össze, majd öntsük a lisztes keverékhez, adjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEzeket összekeverve, nokedli szerű tésztát kapunk amit kicsit pihentetünk, hogy a búzadara felvegye a nedvességet. Muffin papírsütőbe adagoljuk a tésztát, 200 C-on megsütjük. Utá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKisült a kinyomós, fontos hozzá tenni, hogy a tésztának jól le kell hűlnie. A tepsit nem szabad kikenni, lisztezni, sütőpapírral kibélelni. A csupasz tepsire jól ragad a tészta, s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű