50 dkg sütemény liszt
2,5 dl tej
7 g szárított élesztő
4 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
1 tojás
1 tojás sárgája
5 dkg olvasztott vaj
5 g só
a sötétebb tésztákhoz:
2 + 1 evőkanál holand kakaó
1-2 evőkanálnyi tej
a lekenéshez:
1 tojásfehérje
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és géppel szép sima tésztává dagasztjuk. Ezután nyújtódeszkán vagy munkalapon három részre osztjuk. Két egyforma és egy kicsivel nagyobb gombócot formázunk belőle.
A nagyobb tésztát letakarjuk, meleg helyen kelni hagyjuk (ez lesz a világos színű), a másik két tésztát a kakaóval beszínezzük. Az egyikbe belegyúrunk 1 evőkanál kakaót, amit előzőleg pici tejjel elkevertünk (ez lesz a világosabb színű), a másikba pedig 2 evőkanál, szintén kevés tejjel elkevert kakaót gyúrunk bele.
Ezt a két gombócot is letakarjuk és meleg helye a kétszeresére kelesztjük.
A megkelt bucikat hét egyforma részre vágjuk, és kis gombócokat formázunk belőle.
A rizsből, tejből, cukorból tejberizst készítünk. Jó puhára főzzük, ha kész, hűlni hagyjuk. Közben a gyümölcsöket apró kockákra vágjuk, a mazsolát langyos vízbe áztassuk be. A tejs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasba beleöntjük a tejet, ízlés szerint az édesítőszert, kakaóport, és a kókuszolajat. Addig melegítjük, míg a kókuszolaj elolvad benne.Ezután levesszük a tűzről, hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összedolgozzuk (keksz, margarin, cukor, rum, kókuszreszelék, kakaópor), míg a cukor elolvad benne. A gesztenyemasszát áttörjük, és a margarinnal, cukorral, ru...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajat felolvasztottam, majd hagytam visszahűlni. A tojásokat nagyon habosra, krémesre kevertem kézi mixerrel, beledolgoztam a lehűlt olvasztott vajat is. A kókuszreszeléket dar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű