menu

Családireceptkönyv.hu

Pudingos – túrós csiga


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


: 45 dkg liszt, 2 dl langyos tej, 6 dkg puha margarin, 5 dkg élesztő, 1 tojás, 7 dkg porcukor, reszelt citromhéj

A töltelékhez : 25 dkg túró, 1 csomag vaníliás pudingpor, 10 dkg porcukor, 3 dl tej, 1 csomag vaníliás cukor, 5 dkg mazsola, reszelt citromhéj ( nem feltétlenül szükséges
A lekenéshez : 1 tojás

Elkészítés:


Az élesztőt 1 dl tejjel, és egy kevés cukorral futassuk fel. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, a citromhéjat, és a puha margarint. A tésztát dolgozzuk össze, és meleg helyen letakarva hagyjuk kelni 1 órát.
Közben készítsük el a tölteléket.
A pudingport keverjük simára a cukrokkal, és egy kevés tejjel, majd hozzáadva a maradék tejet főzzük sűrűre. Keverjük hozzá a megmosott, és lecsepegtetett mazsolát, majd a szitán áttört túrót.
Mikor megkelt a tésztánk nyújtsuk ki fél cm vastagságúra, kenjük meg a töltelékkel, és tekerjük fel.
Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin süssük meg a 2 cm vastagságúra felvágott csigákat.
A tetejüket kenjük le felvert tojással.
Közepes hőfokú sütőben pár perc alatt megsülnek. Ne helyezzük őket túl közel egymáshoz, mert sütés közben megnőnek. Ahhoz, hogy a csigák ne ragadjanak le használjunk jó minőségű sütőpapírt, vagy zsírozott lisztezett tepsin süssük.

Pudingos – túrós csiga

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Cseresznyés - Panettone
Cseresznyés - Panettone

1. A lisztet beleöntjük egy tálba, és a közepébe kialakítunk egy mélyedést, amibe beleszórjuk az élesztőt, egy evőkanál cukrot, a tej felét, és addig keverjük, amíg az élesztő foly...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Mogyorós - Földimogyorós borzaska
Mogyorós - Földimogyorós borzaska

1. Az 5 dkg földimogyorót daráljuk le, és keverjük össze a többi hozzávalóval. 2. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tegyünk apró halmokat a tésztából. 3. A maradék földimogyo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Almás pite
Almás pite

A tésztának valókat összegyúrjuk, hogy egy közepes keménységű, könnyen nyújtható tésztát kapjunk. /tejföllel lehet korrigálni először kevesebbet majd ha igényli akkor mehet bele...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Rákóczi túrós lepény
Rákóczi túrós lepény

30 dkg lisztből 15 dkg vajjal, 10 dkg porcukorral, 2 tojássárgájával, késhegynyi szódabikarbónával és l dl tejföllel tésztát gyúrunk. Ki­nyújtjuk, félig megsütjük, azután jön rá a...

Elkészítési idő: 1ora
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk