Tészta hozzávalói
10 dkg cukor
30 dkg liszt
15 dkg vaj
1 tojás
1 citrom reszelt héja
Töltelék hozzávalói
15 dkg darált dió /vagy mandula, vagy mogyoró/
3 dkg kakaó por
15 dkg cukor
csipet törött fahéj
3-4 evőkanál baracklekvár
3 db tojás
A hozzávalókat összegyúrjuk, kétharmad részét egy normál méretű tepsi nagyságúra nyújtjuk. Beletéve a tepsibe, kissé megszurkáljuk és félig megsütjük.
Töltelék hozzávalói: 15 dkg darált dió /vagy mandula, vagy mogyoró/ 3 dkg kakaó por, 15 dkg cukor, csipet törött fahéj, 3-4 evőkanál baracklekvár, 3 db tojás.
Készítése: a diót a cukrot, a fahéjat, a kakaót, a tojások sárgáját összekeverjük, majd óvatosan bele dolgozzuk a tojások kemény habját.
Összeállítás: a félig megsült tésztára rákenjük a lekvárt és rásimítjuk a diós tölteléket. A maradék tésztából pálcikákat sodrunk, berácsozzuk a tészta tetejét és a sütőbe visszatéve készre sütjük. Az elősütés kb. 10 perc, a készre sütés kb. 20 perc.
A kész süteményt vagy kockára,vagy téglalap alakúra szeleteljük és ízlés szerint lehet porcukrozni. Anélkül is finom.
A hozzávalókat összekeverjük,kevés mandulatejet teszünk hozzá,hogy formázható legyen.180fokon készre sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a vajjal, cukorral, vaníliás cukorral, tojássárgájával és a sütőporral jól elkeverjük, vékonyra nyújtjuk és kiszaggatjuk a linzerkarikákat. Minden második karika közepébe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a cukrot és a sót forraljuk fel ügyelve arra, hogy a cukor ne égjen le. A tojásokat egy tálban egy villával nagyjából összekeverjük. Miután felforr a tej, öntsük bele a...
Elkészítési idő: 45 PERC Nehézség: Könnyű10dkg margarint 20dkg porcukorral habosra keverjük,majd hozzá adunk 4 tojássárgáját majd a 4 tojás fehérjéből kemény habot 20dkg lisztet 1 csomag sütőport ,1 van cukort ,citr resz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű