Tészta hozzávalói
10 dkg cukor
30 dkg liszt
15 dkg vaj
1 tojás
1 citrom reszelt héja
Töltelék hozzávalói
15 dkg darált dió /vagy mandula, vagy mogyoró/
3 dkg kakaó por
15 dkg cukor
csipet törött fahéj
3-4 evőkanál baracklekvár
3 db tojás
A hozzávalókat összegyúrjuk, kétharmad részét egy normál méretű tepsi nagyságúra nyújtjuk. Beletéve a tepsibe, kissé megszurkáljuk és félig megsütjük.
Töltelék hozzávalói: 15 dkg darált dió /vagy mandula, vagy mogyoró/ 3 dkg kakaó por, 15 dkg cukor, csipet törött fahéj, 3-4 evőkanál baracklekvár, 3 db tojás.
Készítése: a diót a cukrot, a fahéjat, a kakaót, a tojások sárgáját összekeverjük, majd óvatosan bele dolgozzuk a tojások kemény habját.
Összeállítás: a félig megsült tésztára rákenjük a lekvárt és rásimítjuk a diós tölteléket. A maradék tésztából pálcikákat sodrunk, berácsozzuk a tészta tetejét és a sütőbe visszatéve készre sütjük. Az elősütés kb. 10 perc, a készre sütés kb. 20 perc.
A kész süteményt vagy kockára,vagy téglalap alakúra szeleteljük és ízlés szerint lehet porcukrozni. Anélkül is finom.
A tésztához a lisztet egy tálba mérjük és elkeverjük a sóval, szódabikarbónával, porcukorral és a kakaóval. Beleütjük a tojásokat és belecsorgatjuk a megolvasztott, de nem forró ma...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kesudiót beáztatjuk előre 2 órára, vagy ha ezt elfelejtettük forróvízbe 20 percre, majd leszűrjük és átmossuk. Közben elkészítjük az alapot: a datolyát és a mandulát aprítógépbe...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: NehézA tejet, a garit és a xilitet tegyük egy fazékba és kevergetve közepes lángon főzzük jó sűrűre, amikor már alig tudjuk kevergetni, akkor jó. Húzzuk le a tűzről, keverjük bele a ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA babapiskótát eltördeljük kisebb-nagyobb darabokra, ráreszeljük a narancs héját és ráfacsarjuk a levét, összekeverjük és a hűtőbe rakjuk, hogy megszívja magát. A gyümölcshúst pür...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű