2 alma
3 banán
3 tojás
2 bögre liszt
2 evőkanál olaj
csipet só
2 csapott kávéskanál fahéj
1 cs. sütőpor
finomságok : dió, aszalt gyümölcs stb
Minden hozzávalót kikészítek, a sütőt bekapcsolom bemelegítésre 180°-ra, előveszek 2 szilikon formát. Mércének egy nagy (3 dl) tejfölös poharat használok, amit erre a célra rendszeresítettem.
Előkészítem a gyümölcsöket: meghámozom és apróra vágom az almát, meghámozom és összetöröm a banánt. Egy keverőtálba előkészítem a száraz hozzávalókat (liszt, cukor, sütőpor, fahéj csipet só) összekeverem, majd beleütöm a tojásokat. (egyenként felütve egy kis tál fölött) Ezután hozzáadom a többi anyagot (gyümölcsök, olaj,) Alaposan elkeverem, végül ha teljesen összedolgoztam az anyagokat, hozzáadom az otthon fellelhető finomságokat. Ez lehet dió, kandírozott vagy aszalt gyümölcs, csokidarabkák stb.
Sütés 18°-on alul-felül sütésse, nálam kb 40 perc alatt sűl. Praktikus a tűpróba. Kihűlés után borítom ki a formából.
A kekszet a cukorral, a kakaóporral, a tejjel, a rum aromával és a vaníliás cukorral összegyúrjuk. Félretesszük amíg a krémet elkészítjük.A vajat a cukorral, a kókusszal és vaníliá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát összedolgozni. A töltelékhez valókat habosra keverni. Előkészíteni a folpackot. A tésztát kinyújtani kb 1 cm vastagra (szögletesre). A fólia tészta nagyságú közepét meghi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat és a barna cukrot habosra verjük. 2. Hozzáadjuk az olajat és joghurtot, és elkeverjük. 3. Jöhet a liszt, a sütőpor, szódabikarbóna, kakaó. Folyékony, ragacsos, cso...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát gyúrok. Ragadhat, kevés lisztet szórok rá és min. 1 órára hűtőbe teszem. Kicsit átgyúrom. Elfelezem. Felét kinyújtom és tepsibe fektetem, megkenem lekvárr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű