Családireceptkönyv.hu

Gyümölcsös túrókrémes szelet....


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1.8 dl tej,5 dkg vaj,37.5 dkg liszt,1 cs élesztő,5 dkg cukor,1 cs vaníliás cukor,csipet só.Tetejére 10+2 dkg cukor,7,5 dl tej,25 dkg túró,2 cs vaníliás pudingpor,1 ek reszelt citromhéj,0,5 kg bogyós gyümölcs/ribizli,málna,szeder,mirelit is lehet/,10 dkg hámozott mandula.

Elkészítés:


A tejet felmelegítjük,a vajat felolvasztjuk benne,ebbe kerül a tészta összes hozzávalója,5 perc alatt sima tésztává dolgozzuk.Kevés liszttel megszórjuk,átgyúrjuk .30X40 cm-es tepsit kikenünk,a tésztát kinyújtjuk bele,villával meg szurkáljuk.A töltelékhez a pudingot 10 dkg cukorral,7,5 dl tejjel elkészítjük.A túrót,a citromhéjat belekeverjük,a krémet egyenletesen a tésztára kenjük.AS gyümölcsöket,a mandulával,2 kanál cukorral a krém tetejére szórjuk.A tésztát megkelesztjük,előmelegített sütőben 200 C-on 20 percig sütjük.Hűlés után a maradék gyümölcsökkel díszítjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Raffaello
Raffaello

A cukorból és a vízből szirupot főzünk, és kihűtjük. A kókuszt összekeverjük a tejporral. A kihűtött szirupot kikeverjük a margarinnal, majd ehhez hozzáadjuk a kókusz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kati
Gluténmentes meggyes foltos piskóta
Gluténmentes meggyes foltos piskóta

Apa szedett egy jó adag meggyet, és úgy elvoltunk most a málnával, hogy szerencsétlen meggyel senki nem foglalkozott. Anya ma észbe kapott, hogy kell valamit kezdeni a meggyel, mi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
A legfinomabb vajaskeksz :)
A legfinomabb vajaskeksz :)

Vegyítsd egy tálban a lisztet, a sót, a cukrot és a sütőport. A lágy vajat verd három percig gépi habverővel közepes fokozaton, majd add hozzá a tojássárgáját és a vaníliás cukrot....

Elkészítési idő: 45p
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk