10 dkg cukor
10 dkg darált dió
1 tasak sütőpor
2,5 dl szénsavas ásványvíz
15 dkg liszt
10 evőkanál gyümölcslé, vagy kávé (ízlés szerinti, belocsoláshoz)
A krémhez:
3 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor
1 narancs reszelt héja
10 dkg apróra vágott dió
A cukrot az ásványvízbe keverjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük és a cukros vízhez adjuk, jól kikavarjuk. 22 x 35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, 160 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát még melegen tálcára borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk róla. Mikor kihűlt villával megszurkáljuk a tésztát és belocsoljuk. A habot felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tetejére simítjuk. A dióval és a narancshéjjal megszórjuk, hűtőbe tesszük, majd kínáljuk.
A tejet a rizst a vaníliás cukrot a csipet sót feltesszük főni. Gyakori kevergetés mellett puhára főzzük. Majd hozzáadjuk a cukrot, főzés után a tojássárgáját, a citromhéját és l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral. A lisztet összekeverjük a többi cukorral, vaníliás cukorral, a citrom héjával, sóval, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat felverem, hozzáteszem a szódabikarbónát, az édesítőt, a vaníliát, majd jöhet az útifű maghéj, a kókuszliszt és a kókuszreszelék is. Végül az almát tesszük hozzá. Összek...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű