10 dkg cukor
10 dkg darált dió
1 tasak sütőpor
2,5 dl szénsavas ásványvíz
15 dkg liszt
10 evőkanál gyümölcslé, vagy kávé (ízlés szerinti, belocsoláshoz)
A krémhez:
3 dl habtejszín
1 evőkanál porcukor
1 narancs reszelt héja
10 dkg apróra vágott dió
A cukrot az ásványvízbe keverjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük és a cukros vízhez adjuk, jól kikavarjuk. 22 x 35 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát, 160 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. A megsült tésztát még melegen tálcára borítjuk, a sütőpapírt eltávolítjuk róla. Mikor kihűlt villával megszurkáljuk a tésztát és belocsoljuk. A habot felverjük, hozzáadjuk a cukrot, majd a tetejére simítjuk. A dióval és a narancshéjjal megszórjuk, hűtőbe tesszük, majd kínáljuk.
Össze keverni. Kis gyümölcskenyér formába sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA vajat a kristálycukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a tojást is. Hozzákeverjük a kókuszreszeléket, majd a lisztet és a sütőport is. Végük belekeverjük a csokit is. S...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és robotgéppel összekeverjük. Amikor már megfelelő állagú, fóliába csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük. Ezután kettőbe osztjuk a tésztát...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű1. A lisztet a sütőporral elvegyítjük. 2. A tojást habosra keverjük és hozzáadjuk a cukrot, valamint a tejet és az olajat is. 3. Végül az egészet elkeverjük. 4. Lehet keverni b...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: Könnyű