40 dkg liszt
1 cs sütőpor
1 mk só
1 mk fahéj
10 dkg őrölt mandula
30 dkg cukor
30 dkg vaj
1 tojàssárgája
Töltelék:
1 kg gyümölcs
5-6 ek cukor
1 vaníliás pudingpor
Tetejére:
10 dkg vékony lapocskákra vágott mandula
A tésztát összegyúrjuk, 2/3 részét a tepsi aljára myomkodjuk.
A töltelékhez 30-40 dkg gyümölcsöt leturmixolunk és a pudingporral, cukorral sűrűsége főzzük. A tésztára kanalazzuk, erre megy a gyümölcs, majd a maradêk tésztát is ráreszeljük és megszórjuk a mandulával.
180 fokon (légkeverés 165) 50-60 perc alatt megsütjük.
A tojásokat szétválasztjuk. Habosra keverjük a margarint a cukorral, a tojássárgákkal és a rummal, majd hozzáadjuk a diót, a felvert tojásfehérjét, a lisztet, a mazsolát és a resze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszhez adjuk hozzá a kakaóport, a porcukrot. A tejbe keverjük bele a rumot vagy a rumaromát, és fokozatosan adjuk hozzá, hogy jól formálható masszát kapjunk. Osszuk el k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint/zsírt elmorzsoljuk a liszttel, a cukorral, a sóval, majd összegyúrjuk a tejföllel. Folpackba becsomagoljuk amíg elkészül a töltelék. A töltelékhez a tojásfehérjét fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a cukorral kikeverem. Hozzáadom a sütőporos lisztet, a kakaót, az olajat, majd a kemény habbá vert tojásfehérjét. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntöm. Sütöm. Tölt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes