2 csésze liszt
2 tk. sütőpor
egy csipet só
1/2 csésze sózatlan vaj szobahőmérsékleten
1 csésze kristálycukor
2 nagy tojás
1 tk. vaníliaaroma
1/4 tk. mandulaaroma
1/2 csésze tej
2 csésze friss áfonya
2 ek. nádcukor
A sütőt melegítsük elő 180 fokra! Egy 12-es muffinformát béleljünk ki kis papírformákkal! Egy közepes tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót! Elektromos habverővel verjük fel a vajat, a cukrot! Egyenként adjuk hozzá a tojásokat, majd a vanília- és a mandulaaromát is. A vajas-cukros keveréket adjuk a lisztes keverékhez felváltva a tejjel. Keverjünk sűrű tésztát belőle. Egy spatulával forgassuk bele az áfonyákat is! A tésztából halmozzunk adagokat a muffinformákba és mindegyik tetejét szórjuk meg egy kevés nádcukorral. 30 perc alatt süssük aranybarnára őket!
A tojások fehérjét külön edényben félretesszük. A margarint habosra keverjük a cukorral, és egyenként beledolgozzuk a tojássárgáját. Mehet bele a cukor, vaníliás cukor és apránkén...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésben törd át a túrót egy nagyobb lyukú szűrőn, egyszerűen egy spatula segítségével. 2. Egy tálban keverd össze a túrót, a tojást, a grízt, sót, vaníliás cukrot. Ne dolg...
Elkészítési idő: 160 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverjük, és sütjük. Mikor kihűlt kettőbe vágjuk. Az egyik felét elmorzsoljuk. A krémhez a baracklekvárt és a cukrot megfőzzük 2,5dl vízben, mikor kihűlt...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA lisztet a porcukorral, és a darált dióval elkeverjük. Adjuk hozzá a puha vajat, és morzsoljuk össze a masszát. Végül tegyük hozzá a tojás, és gyúrjunk belőle egy puha tésztát. P...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű