20 dkg /két rúd/ natúr sajtkrém
2 dl habtejszín
2 cs. vaníliacukor,
4-6 ek. porcukor /ízlés szerint/
kb. fél kg friss eper
baba piskóta (kb. 20 dkg)
tej /kb. 1 dl/
rum vagy rumaroma,
kakaópor /esetleg fahéj/ a díszítéshez
Először megmossuk és megtisztítjuk az epret Néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk néhány kisebb szeletre. A sajtkrémet a porcukorral elkeverjük és hozzáadjuk a vaníliacukrot, majd a felvert habtejszínt. Lágyan összedolgozzuk. A piskótához elkészítjük a fürdőt: tej, rum/ rumaroma/, néhány szem eper, ezt össze turmixoljuk, majd ebbe mártogatjuk bele a piskótákat. Ezt követően kezdhetjük az epres desszert rétegezését. Egy mély üvegtálba (jénaiba): 1 sor piskóta, 1 sor eper, 1 sor krém, amíg el nem fogynak a hozzávalók, a tetejére krémet kenünk és kakaóporral /fahéjjal/, eperrel díszítjük.
Eredetileg ez a desszert mascarponéval készül, de a takarékosság jegyében én sajtkrémmel készítettem
1.Összegyúrjuk a tésztához valókat. Először nagyon ragad, de nem kell hozzá több liszt, mert akkor kemény lesz. A kezet lehet kissé lisztezni. A gyúrás közben alakul az állaga. Ha...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesA megolvasztott vajat a cukorral, sóval, kakaóval, szódabikarbónával, fahéjjal, mézzel, és a tojással jól elkeverem. Beledolgozom lisztet és kétfelé veszem.Tepsi méretére nyújtom é...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: Könnyű1. A vajat először a porcukorral, majd a vaníliás cukorral, a citromlével és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. A tojásokat egyesével hozzáadjuk. A lisztet, a sütőport belesz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet langyosítsuk meg, majd keverjük össze az ecettel. A kétféle lisztet és a csipet sót keverjük össze, majd adjuk hozzá a zsírt, a tejfölt, a tojást, és egy kevés ecetes vize...
Elkészítési idő: 1 óra 20perc Nehézség: Könnyű