20 dkg /két rúd/ natúr sajtkrém
2 dl habtejszín
2 cs. vaníliacukor,
4-6 ek. porcukor /ízlés szerint/
kb. fél kg friss eper
baba piskóta (kb. 20 dkg)
tej /kb. 1 dl/
rum vagy rumaroma,
kakaópor /esetleg fahéj/ a díszítéshez
Először megmossuk és megtisztítjuk az epret Néhányat félreteszünk a díszítéshez, a többit feldaraboljuk néhány kisebb szeletre. A sajtkrémet a porcukorral elkeverjük és hozzáadjuk a vaníliacukrot, majd a felvert habtejszínt. Lágyan összedolgozzuk. A piskótához elkészítjük a fürdőt: tej, rum/ rumaroma/, néhány szem eper, ezt össze turmixoljuk, majd ebbe mártogatjuk bele a piskótákat. Ezt követően kezdhetjük az epres desszert rétegezését. Egy mély üvegtálba (jénaiba): 1 sor piskóta, 1 sor eper, 1 sor krém, amíg el nem fogynak a hozzávalók, a tetejére krémet kenünk és kakaóporral /fahéjjal/, eperrel díszítjük.
Eredetileg ez a desszert mascarponéval készül, de a takarékosság jegyében én sajtkrémmel készítettem
1. Egy csészényi langyos tejbe belekeverjük a cappuccino port. 2. A tejfölt összekeverjük a kristálycukorral, a vaníliás cukorral és a rumaromával. Egy jénai tál aljára teszünk b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pici élesztőt langyos tejben pici cukorral felfuttatjuk. Közben a margarint elmorzsoltam a liszttel, majd a tojássárgákkal, és amikor már fincsi morzsás lett a tészta, ráöntöttem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsintákat kisütni. A töltelékhez a tejet felforralni,belekeverni a darált diót és a porcukrot és langyosra hűteni. Megkenni a palacsintákat és egyenként szorosan felcsavarva...
Elkészítési idő: 1,30 óra Nehézség: KözepesA margarint a porcukorral összekeverjük, majd kihabosítjuk. Ha felhabosodott, hozzáadjuk az őrölt vaníliát, lisztet, és a pudingport. Jól összegyúrjuk a tésztát kézzel. 20 grammos...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű