Tészta:
27 dkg cukor
4 tojássárgája
1 dl étolaj
1 dl feketekávé
25 dkg liszt
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
2 késhegynyi szódabikarbóna
4 tojásfehérje
Krém:
750 g joghurt
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 g zselatin
1 dl habtejszín
A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 4 tojás habbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt, 36 × 22 cm-es tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük, és először kissé magasabb hőfokon (220°C) sütjük, majd 10 perc után 190°C-ra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
A krémhez a joghurtot és a cukrokat odatesszük melegedni. Pár kanállal elveszünk belőle, azt a zselatint csomómentesre keverjük, majd utána hozzáöntjük. Vigyázat! Csak melegítsük, forralni nem szabad! Mikor jól összemelegedett, levesszük a tűzről, és a felvert tejszínt óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk.
Ha kihűlt a tészta, és a joghurt is langyos, ráöntjük a tetejére. Teljes dermedésig hűtőbe tesszük (kb. 4-5 óra). Ha megdermedt, kockákra vágjuk. Tejszínhabbal tálaljuk.
Szitáljuk össze a lisztet, sütőport, kakaóport, valamint a fahéjat. A vajat vágjuk apró darabokra, keverjük össze a liszttel. Addig keverjük, míg az egyveleg állaga morzsakup...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűEgy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót. Egy másik edényben robotgéppel dolgozd össze a tojást a ricottával és a kristálycukorral, majd forgasd bele a lisztet. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszegyúrod,hűtőben pihi 1 órát follpackban. Nyújtod,karikákat szúrsz ki,sütöd 180 fokon kb.10 percig. Eperlekvárral töltöd.Egy napot pihenteted. Másnap csokival áthúzod és szele...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az egész tojásokat egy keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és addig verjük, míg vastag habkrémet kapunk. 2. Beleszitáljuk a lisztet meg a kakaót, hozzáadjuk az olajat és...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz