Tészta:
27 dkg cukor
4 tojássárgája
1 dl étolaj
1 dl feketekávé
25 dkg liszt
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
2 késhegynyi szódabikarbóna
4 tojásfehérje
Krém:
750 g joghurt
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 g zselatin
1 dl habtejszín
A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 4 tojás habbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt, 36 × 22 cm-es tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük, és először kissé magasabb hőfokon (220°C) sütjük, majd 10 perc után 190°C-ra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
A krémhez a joghurtot és a cukrokat odatesszük melegedni. Pár kanállal elveszünk belőle, azt a zselatint csomómentesre keverjük, majd utána hozzáöntjük. Vigyázat! Csak melegítsük, forralni nem szabad! Mikor jól összemelegedett, levesszük a tűzről, és a felvert tejszínt óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk.
Ha kihűlt a tészta, és a joghurt is langyos, ráöntjük a tetejére. Teljes dermedésig hűtőbe tesszük (kb. 4-5 óra). Ha megdermedt, kockákra vágjuk. Tejszínhabbal tálaljuk.
A hozzávalókból tésztát készítünk és hűtőbe tesszük, míg a tölteléket előállítjuk. Az almát tisztítjuk, lereszeljük. Ízlés szerint cukrozzuk, ízesítjük fahéjjal. Állni hagyjuk neg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz anyagokat egy tálban elkeverjük, majd a Ramát is belemorzsoljuk. A tojásokat hozzáadva omlós tésztává gyúrjuk. A tészta picivel több, mint 1/3-át kakaóporral megszínezzük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sűrített tejből karamellt készítünk. Dobozos esetén így járunk el, tubusos esetén pedig így. A kész karamellt langyosra hűtjük. A vaníliás pudinghoz a tojássárgáját a cukorral...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral fehéredésig keverjük, majd a megolvasztott vajat belecsurgatjuk.A kókuszreszeléket összekeverjük a liszttel és az előző keverékhez adjuk.A csokoládét apró ko...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű