Tészta:
27 dkg cukor
4 tojássárgája
1 dl étolaj
1 dl feketekávé
25 dkg liszt
1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
2 késhegynyi szódabikarbóna
4 tojásfehérje
Krém:
750 g joghurt
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
20 g zselatin
1 dl habtejszín
A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, kakaóval, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 4 tojás habbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
Sütőpapírral bélelt, 36 × 22 cm-es tepsibe öntjük. Előmelegített sütőbe tesszük, és először kissé magasabb hőfokon (220°C) sütjük, majd 10 perc után 190°C-ra mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük.
A krémhez a joghurtot és a cukrokat odatesszük melegedni. Pár kanállal elveszünk belőle, azt a zselatint csomómentesre keverjük, majd utána hozzáöntjük. Vigyázat! Csak melegítsük, forralni nem szabad! Mikor jól összemelegedett, levesszük a tűzről, és a felvert tejszínt óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk.
Ha kihűlt a tészta, és a joghurt is langyos, ráöntjük a tetejére. Teljes dermedésig hűtőbe tesszük (kb. 4-5 óra). Ha megdermedt, kockákra vágjuk. Tejszínhabbal tálaljuk.
A sütőt előmelegítjük 175°C-ra, formákat kibéleljük papírral. A vajat habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a rummal és a tojásokkal. A lisztet és a sütőport hozzákever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA réteslisztet, a finomlisztet és a zsírt egy tálban elkeverjük, az ecetet, a vizet és a sót egy másik tálban összetöltjük. Folyamatosan a lisztes részhez adagolva tésztává gyúrjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCukrot,vajat és tojást kikeverni,hozzáadni a többit.Felét bele a tepsibe.Tölteléket össze keverni,rá a tésztára,majd a tészta másik felét rá. Tetejére csoki. 180fok.35 perc
Elkészítési idő: 60perc Nehézség: Közepes1. A tésztához a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt 1 csipet cukorral. 2. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük a cukorral, hozzáadjuk a vajat, a tojássárgákat, majd a f...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes