Tésztához:
40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 4 evőkanál porcukor (70 g), ½ citrom leve, ½ csomag sütőpor, 4 db tojássárgája
Töltelékhez:
25 dkg porcukor, 25 dkg darált dió, 4 db tojásfehérje
Plusz: kb 20 dkg házi baracklekvár
Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/kosarka/
A liszthez adjuk a porcukrot, összekeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk citrom levét, az átszitált sütőport és a tojások sárgáját, majd összegyúrjuk. A kosárkaformát vajjal jól kikenjük. Figyeljünk oda rá, mert ha nem jól kenjük ki, nehezen jön ki a ksütemény a formából.Elkészítjük a tölteléket.
A darált dióval összekeverjük a porcukrot. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és ezt óvatosan a dióba forgatjuk.Golyókat formázunk a tésztából és a formába nyomkodjuk egyenletesen.Ebbe egy kávéskanálnyi baracklekvárt teszünk, majd egy kanál segítségével, a diós habbal betakarjuk.180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt világosbarnára sütjük.Ha megsültek, pár percig hagyjuk a formákban hűlni, majd kivesszük a formából.
Nehéz neki ellenállni, hogy azonnal ne essünk neki, de vigyázzunk, mert a lekvár sokáig forró a belsejében.
1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral. A lisztet összekeverjük a többi cukorral, vaníliás cukorral, a citrom héjával, sóval, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az o...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyűa darált kekszet összegyúrjuk a hozzávalókkal utoljára a tejet -őzgerinc formát kibélelünk fóliával úgy ,hogy lelógjon -a keksz masszával egyenletesen körbe tapasszuk az...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA kifliket felkarikázzuk, majd egy nagy tálba tesszük. A fél liter tejet a vaníliával és a citromhéjjal felforraljuk, majd a kiflikre öntjük. A tojássárgáját a cukorral habosra k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tejet langyosítsuk meg és keverjünk hozzá egy teáskanál cukrot, ezután morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet keverjük el a sóval, adjuk hozzá a kockára vág...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű