Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Kosárka


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához:

40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 4 evőkanál porcukor (70 g), ½ citrom leve, ½ csomag sütőpor, 4 db tojássárgája

Töltelékhez:

25 dkg porcukor, 25 dkg darált dió, 4 db tojásfehérje

Plusz: kb 20 dkg házi baracklekvár

Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/kosarka/

Elkészítés:


A liszthez adjuk a porcukrot, összekeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk citrom levét, az átszitált sütőport és a tojások sárgáját, majd összegyúrjuk. A kosárkaformát vajjal jól kikenjük. Figyeljünk oda rá, mert ha nem jól kenjük ki, nehezen jön ki a ksütemény a formából.Elkészítjük a tölteléket.

A darált dióval összekeverjük a porcukrot. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és ezt óvatosan a dióba forgatjuk.Golyókat formázunk a tésztából és a formába nyomkodjuk egyenletesen.Ebbe egy kávéskanálnyi baracklekvárt teszünk, majd egy kanál segítségével, a diós habbal betakarjuk.180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt világosbarnára sütjük.Ha megsültek, pár percig hagyjuk a formákban hűlni, majd kivesszük a formából.

Nehéz neki ellenállni, hogy azonnal ne essünk neki, de vigyázzunk, mert a lekvár sokáig forró a belsejében.



Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Mogyorókrémes tekercsek
Mogyorókrémes tekercsek

1. A tejben felfuttatjuk az élesztőt egy csipet cukorral. A lisztet összekeverjük a többi cukorral, vaníliás cukorral, a citrom héjával, sóval, hozzáadjuk a tojások sárgáját, az o...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gyümölcsös őzgerinc
Gyümölcsös őzgerinc

a darált kekszet összegyúrjuk a hozzávalókkal utoljára a tejet -őzgerinc formát kibélelünk fóliával úgy ,hogy lelógjon -a keksz masszával egyenletesen körbe tapasszuk az...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Zsuzsa
Almás máglyarakás kiflivel
Almás máglyarakás kiflivel

A kifliket felkarikázzuk, majd egy nagy tálba tesszük. A fél liter tejet a vaníliával és a citromhéjjal felforraljuk, majd a kiflikre öntjük. A tojássárgáját a cukorral habosra k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Nagyi házi zserbója
Nagyi házi zserbója

A tejet langyosítsuk meg és keverjünk hozzá egy teáskanál cukrot, ezután morzsoljuk bele az élesztőt, és hagyjuk felfutni. A lisztet keverjük el a sóval, adjuk hozzá a kockára vág...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk