menu

Családireceptkönyv.hu

Kosárka


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tésztához:

40 dkg liszt, 25 dkg margarin, 4 evőkanál porcukor (70 g), ½ citrom leve, ½ csomag sütőpor, 4 db tojássárgája

Töltelékhez:

25 dkg porcukor, 25 dkg darált dió, 4 db tojásfehérje

Plusz: kb 20 dkg házi baracklekvár

Olvass tovább: http://amiakonyhambolkikerul-hu.webnode.hu/news/kosarka/

Elkészítés:


A liszthez adjuk a porcukrot, összekeverjük, elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk citrom levét, az átszitált sütőport és a tojások sárgáját, majd összegyúrjuk. A kosárkaformát vajjal jól kikenjük. Figyeljünk oda rá, mert ha nem jól kenjük ki, nehezen jön ki a ksütemény a formából.Elkészítjük a tölteléket.

A darált dióval összekeverjük a porcukrot. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és ezt óvatosan a dióba forgatjuk.Golyókat formázunk a tésztából és a formába nyomkodjuk egyenletesen.Ebbe egy kávéskanálnyi baracklekvárt teszünk, majd egy kanál segítségével, a diós habbal betakarjuk.180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt világosbarnára sütjük.Ha megsültek, pár percig hagyjuk a formákban hűlni, majd kivesszük a formából.

Nehéz neki ellenállni, hogy azonnal ne essünk neki, de vigyázzunk, mert a lekvár sokáig forró a belsejében.



Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Omlós sajtos perec
Omlós sajtos perec

A lisztet egy tálba mérjük, majd elkeverjük benne a sütőport és a sót. Hozzáadjuk a margarint, a tejfölt, egy marék reszelt sajtot. Jól összedolgozzuk. Folpackba csomagolva pár...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Könnyű citromos túrós szelet
Könnyű citromos túrós szelet

A lisztet a sütőporral és a cukorral összekeverjük, a vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgákkal és a tejföllel összegyúrjuk. Kettévesszük és folpackba csomagolva fél órára a hűtőb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fenséges krémes
Fenséges krémes

Készítsük el a krémet: tegyük egy edénybe a krémhez felsorolt hozzávalókat a vaj kivételével, keverjük simára, majd főzzük meg a krémet lassú tűzön, folytonos kavargatás mellett. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gitka
Kakaós csiga RIZSLISZTBŐL
Kakaós csiga RIZSLISZTBŐL

A rizslisztet elkevertem az útifűmaghéjjal, cukorral, sóval és porélesztővel, majd ráöntöttem a felmelegített tejet és az abban felolvasztott vajat, beleütöttem a tojást és robotgé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk