1 db őzgerinc formához:
250 g liszt
125 g porcukor
1/2 csomag sütőpor
1 1/2 evőkanál kakaó
125 g vaj
1 db tojás
A túró töltelékhez:
0,5 kg túró
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
1 evőkanál búzadara
1 db tojás
Díszítés:
friss gyümölcs
A kakaós tészta hozzávalóit összekeverjük, összegyúrjuk, és a hűtőszekrényben fél órát pihentetjük.
Amíg a kakaós tészta pihen, elkészítjük a túrós tölteléket: a felsorolt alapanyagokat jól elkeverjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A hideg kakaós kb. 5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk. Az őzgerincformánál nagyobbra kell kinyújtani, hogy a tölteléket majd be tudjuk takarni a tészta szélével.
A kinyújtott tésztával a formát kibéleljük. A túrótölteléket beletöltjük, a tészta szélével befedjük. A sütőbe tesszük, és 50 percig sütjük. Ezután a sütőből kivéve, hűvös helyen fél órát pihentetjük. Ha teljesen kihűlt, a formából óvatosan kiborítjuk és felszeleteljük. Friss gyümölccsel tálaljuk.
A 10 tojássárgáját a porcukorral és a 15 evőkanál meleg vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A masszát megfelezzük, és két lapot sütünk belőle...
Elkészítési idő:A langyos tejben elkeverünk egy teáskanál cukrot, majd belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, a sót, a sütőport, és összekeverjük....
Elkészítési idő: