1 db őzgerinc formához:
250 g liszt
125 g porcukor
1/2 csomag sütőpor
1 1/2 evőkanál kakaó
125 g vaj
1 db tojás
A túró töltelékhez:
0,5 kg túró
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
1 evőkanál búzadara
1 db tojás
Díszítés:
friss gyümölcs
A kakaós tészta hozzávalóit összekeverjük, összegyúrjuk, és a hűtőszekrényben fél órát pihentetjük.
Amíg a kakaós tészta pihen, elkészítjük a túrós tölteléket: a felsorolt alapanyagokat jól elkeverjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A hideg kakaós kb. 5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk. Az őzgerincformánál nagyobbra kell kinyújtani, hogy a tölteléket majd be tudjuk takarni a tészta szélével.
A kinyújtott tésztával a formát kibéleljük. A túrótölteléket beletöltjük, a tészta szélével befedjük. A sütőbe tesszük, és 50 percig sütjük. Ezután a sütőből kivéve, hűvös helyen fél órát pihentetjük. Ha teljesen kihűlt, a formából óvatosan kiborítjuk és felszeleteljük. Friss gyümölccsel tálaljuk.
A 2 deka vajat, 4 tojás sárgájával és 4 kanál cukorral habosra keverünk, majd 1 csésze tejet és 25 deka liszttel elkevert 1 csomag sütőport hozzáadva, könnyű tésztává keverjük....
Elkészítési idő: 1ora Nehézség: KözepesA szódabikarbonát és lisztet összekeverjük, majd eldörzsöljük a margarinnal, és hozzáadjuk a tojást, a kakaót és a porcukrot. A tésztát öt részre osztjuk, kinyújtjuk és 180 fokr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTejet a margarinnal felforraljuk, hozzáadjuk a cukrot, a grízt, végül a kókuszt. Jól elkeverjük, langyosra hűtjük. Egy darab zsírpapírra négyszögletes formát készítünk kb. 1-2 cm...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tejfölt és a rumot. A liszthez hozzáadjuk a vajat, a tojások sárgáját és az élesztőt. Összegyúrjuk...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű