1 db őzgerinc formához:
250 g liszt
125 g porcukor
1/2 csomag sütőpor
1 1/2 evőkanál kakaó
125 g vaj
1 db tojás
A túró töltelékhez:
0,5 kg túró
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 narancs reszelt héja
1 evőkanál búzadara
1 db tojás
Díszítés:
friss gyümölcs
A kakaós tészta hozzávalóit összekeverjük, összegyúrjuk, és a hűtőszekrényben fél órát pihentetjük.
Amíg a kakaós tészta pihen, elkészítjük a túrós tölteléket: a felsorolt alapanyagokat jól elkeverjük.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A hideg kakaós kb. 5 mm-es vastagságúra kinyújtjuk. Az őzgerincformánál nagyobbra kell kinyújtani, hogy a tölteléket majd be tudjuk takarni a tészta szélével.
A kinyújtott tésztával a formát kibéleljük. A túrótölteléket beletöltjük, a tészta szélével befedjük. A sütőbe tesszük, és 50 percig sütjük. Ezután a sütőből kivéve, hűvös helyen fél órát pihentetjük. Ha teljesen kihűlt, a formából óvatosan kiborítjuk és felszeleteljük. Friss gyümölccsel tálaljuk.
1. Az egyik pohár tejfölben elkeverünk 4 ek cukrot, és 2 cs vaníliás cukrot. 2. A másik pohár tejfölben elkeverünk 5 ek cukrot, 1 cs vaníliás cukrot, és 1 ek kakaóport. 3....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször vajazzuk ki a felfújtformákat, (kb 6 db lesz belőle) és lehelet vékonyan hintsük ki kakaóporral. Tegyük a formát sütőpapírral fedett tepsire. A sütőt melegítsük elő 180 C-r...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPudingport keverjük el habverővel a tejben. Ezután a tejszínhabot felverve tegyük bele óvatosan. Az edény aljára tedd sorba a kekszet. Aztán kend be a fele vaníliakrémmel. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a barna lapokat sütjük meg. A lisztben elmorzsoljuk a vajat. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. 2 részre osztjuk, kinyújtjuk egyesével és lisztezett tepsi hátán...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű