Tészta:50 dkg liszt,2 evőkanál kakaópor,10 dkg kristálycukor
15 dkg zsír,1 tojás,1 csomag sütőpor,1 csomag vaníliás cukor
2 dl tejföl
Krém:5 evőkanál búzadara,5 dl tej,15 dkg margarin,10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
Máz:10 dkg tortabevonó,2 evőkanál étolaj
A száraz alapanyagokat egy mély tálba szórjuk, hozzáadjuk a zsírt, a tojást és a tejfölt, majd összegyúrjuk. Három részre osztjuk. Egyenként lisztezett munkalapon közepes méretű tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és előmelegített sütőben közepes hőfokon, külön-külön, kb. 12-15 perc alatt a tepsi hátulján kisütjük a lapokat. Közben a krémhez a tejben a búzadarát sűrű masszává főzzük, langyosra hűtjük, majd a cukorral habosra kevert margarint hozzákeverjük. A krémet a lapok közé töltjük. A sütemény tetejét csokoládéval bevonjuk.
Én egy picit keménynek találtam a kapott nyers tésztát, így adtam hozzá kb. 0,5 dl tejet.
A mandulát keverjük el a porcukorral, és szitáljuk át. A tojásfehérjét egy csipet sóval és a citromlével verjük kemény habbá. Apránként adjuk hozzá a cukrot, és verjük még fényes h...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA puha vajat krémesre keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot. (nem volt itthon barna cukrom, így csak sima fehér cukor került bele. De barna cukorral szebb lesz a színe és az íze is má...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk és fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgáját is. Lassan hozzáadjuk a vizet, az olajat és a száraz alapanyagokat is. Legyünk óvatosa...
Elkészítési idő: 1 óra 30 perc Nehézség: Könnyű