Tészta:50 dkg liszt,2 evőkanál kakaópor,10 dkg kristálycukor
15 dkg zsír,1 tojás,1 csomag sütőpor,1 csomag vaníliás cukor
2 dl tejföl
Krém:5 evőkanál búzadara,5 dl tej,15 dkg margarin,10 dkg porcukor
2 csomag vaníliás cukor
Máz:10 dkg tortabevonó,2 evőkanál étolaj
A száraz alapanyagokat egy mély tálba szórjuk, hozzáadjuk a zsírt, a tojást és a tejfölt, majd összegyúrjuk. Három részre osztjuk. Egyenként lisztezett munkalapon közepes méretű tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és előmelegített sütőben közepes hőfokon, külön-külön, kb. 12-15 perc alatt a tepsi hátulján kisütjük a lapokat. Közben a krémhez a tejben a búzadarát sűrű masszává főzzük, langyosra hűtjük, majd a cukorral habosra kevert margarint hozzákeverjük. A krémet a lapok közé töltjük. A sütemény tetejét csokoládéval bevonjuk.
Én egy picit keménynek találtam a kapott nyers tésztát, így adtam hozzá kb. 0,5 dl tejet.
Elkészítése : A tejet felforraljuk a cukorral. A tűzről levéve állandó keverés mellett hozzáadjuk a lisztet és besűrítjük,de vigyázva mert lekaphat az alja. Ha ez kész,egy nagyobb...
Elkészítési idő:A tojásfeférjét a cukorral kemény habbá verjük,majd hozzáadjuk a sütöporral elkevert lisztet és a darált diót. Sütöpapirral bélelt tepsibe téve elömelegitett sütöben tüprobáig süt...
Elkészítési idő: 45Mák töltelék készítése A cukorból 1dl vízzel szirupot főzünk, ezt ízesítjük fahéjjal citrommal. beletesszük a darált mákot és sűrű tölteléket készítünk. Hozzáadjuk a többi belev...
Elkészítési idő: