A barna tésztához
25 dkg kekszmorzsa (darált háztartási keksz)
10 dkg porcukor
1 dl feketekávé (vagy tej)
1 ek lekvár/ dzsem
2 ek cukrozatlan kakaópor
1 ek rum
20 ml tej
A fehér töltelékhez
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
5 dkg kókuszreszelék
A barna tészta alapanyagait gondosan összegyúrjuk és vékonyra kinyújtjuk. Ha nehezen gyúrható egy kevés langyos tejjel lazíthatunk rajta. Ha gyerekeknek készítjük, a kávét tejjel helyettesítjük.
A fehér töltelékhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzátesszük a kókuszreszeléket. Ezzel megkenjük a kinyújtott barna tésztát.
Feltekerjük. Fóliába csavarjuk, és hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Díszítésként a külsejét kókuszreszelékkel megszórhatjuk.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. Gyorsan dolgozzunk vele, mert erősen porhanyós tészta lesz. A tésztát vékonyra nyújtjuk. Kis kerek formával kiszúrjuk és tepsibe rakjuk. A tojá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa zselatint a vízzel gőz fölött összeolvasztjuk, majd hozzáöntjük a mézet és a vajt olvadásig főzzük. majd 1/2 kg porcukorhoz öntjük. A többi porcukrot apránként adagoljuk hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet, tejszínt, cukrot, sót és a fahéj darabokat egy lábasba tettem, forrpontig melegítettem, majd a tűzről lehúzva, letakarva állni hagytam. Egy-másfél óra elteltével kihalá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt 170 fokra előmelegítjük alsó-felső sütéssel. A tortaforma alját sütőpapírral béleljük. Az oldalát vajjal kikenjük és liszttel megszórjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, ho...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű