25 dkg ráma
30 dkg liszt
15 dkg dió (daráltban már van cukor)
10 dkg porcukor
A hintéshez: porcukor és vaniliás cukor
Dió + liszt + margarin --> összegyúrjuk
Kis csikokat sodrunk és kiflit formálunk belőle
Sütés: 170 fok, kb. 5-7 perc
Forrón vaniliás porcukorba hempergetjük
Óvatosan kell porcukrozni, mert könnyen törik.
Dupla adagot érdemes csinálni.
a mennyiség egy nagy gáztepsibe való, az enyém 36×27 cm. A 6 tojás fehérjét felverjük habnak, az 1 dl vízbe beletesszük a cukrot és szirupot főzünk belőle. Amikor a hab már kemé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojások sárgáját és a cukrot gépi habverővel habosra keverjük. 2. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsorgatjuk, 1-2 percig tovább keverjük. 3. A lisztet a sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet a vaníliarúddal felmelegítjük. 2 tojássárgájából vaníliakrémet csinálunk. Kevés tejszínt öntünk Hozzá, hozzákeverjük a vaníliás tejet, és a tűzre visszatéve addig melegít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűZuerst die weiche Butter zusammen mit dem braunen Zucker und dem Vanilleextrakt in eine ausreichend große Rührschüssel geben, um alles mit dem Handrührgerät schaumig zu schlagen....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű