25 dkg ráma
30 dkg liszt
15 dkg dió (daráltban már van cukor)
10 dkg porcukor
A hintéshez: porcukor és vaniliás cukor
Dió + liszt + margarin --> összegyúrjuk
Kis csikokat sodrunk és kiflit formálunk belőle
Sütés: 170 fok, kb. 5-7 perc
Forrón vaniliás porcukorba hempergetjük
Óvatosan kell porcukrozni, mert könnyen törik.
Dupla adagot érdemes csinálni.
Az égetett tésztához a hozzávalókat kimérve a kezünk ügyébe készítjük. A 2,5 dl vizet egy fazékba öntjük és fölforraljuk. Beledobunk egy csipetnyi sót. Beletesszük a vajat, és me...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. 2 tojás sárgáját 1 pohár cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverem, hozzáöntök 1 pohár natúr kefirt, és 2 pohár - szűken mért - lisztet melybe egy csomag sütőport elkevert...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a darált diót, a cukorhelyettesítőt, a kakaóport és a sütőport, majd fakanáll...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet aprítóban összetörtem, majd összekevertem a felolvasztott vajjal, és egyenletesen belenyomkodtam egy 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába. Előmelegített, 170 °C-os sütőbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű