25 dkg ráma
30 dkg liszt
15 dkg dió (daráltban már van cukor)
10 dkg porcukor
A hintéshez: porcukor és vaniliás cukor
Dió + liszt + margarin --> összegyúrjuk
Kis csikokat sodrunk és kiflit formálunk belőle
Sütés: 170 fok, kb. 5-7 perc
Forrón vaniliás porcukorba hempergetjük
Óvatosan kell porcukrozni, mert könnyen törik.
Dupla adagot érdemes csinálni.
A tejet és a tejszínt tegyük fel főni a kókuszreszelékkel és a cukorral és vaníliával, majd forrás után adjuk hozzá a búzadarát. Keverjük el, majd rakjuk rá a fedőt, és hagyjuk pih...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. Előkészítünk egy 20 cm átmérőjű tortaformát, és sütőpapírral béleljük ki. 2. A körtét meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, az étcsokit felaprítjuk, a mogyorót ledaráljuk. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet / vizet elkeverjük a tojással, egy másik tálban pedig a cukrot a vajjal. A két keveréket összedolgozzuk. A sütőporral elkeverjük a lisztet, majd a keverékhez szitáljuk. Sim...
Elkészítési idő: Kb. fél óra Nehézség: KönnyűAz étcsokit gőz fölött megolvasztjuk, félretesszük felhasználásig. A kókuszlisztet, kakaóport, sütőport, fahéjat elkeverjük egy tálban . Egy másik tálban a tojásokat a csipet sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz