Vajas keksz alap recept hozzávalói:
150 g kristálycukor,
1/2 csomag vaníliás cukor,
350 g liszt,
130 g vaj,
2 tojás,
reszelt citromhéj.
Az alap recepthez extra ízesítést hozzáadva, különféle keksz készülhet:
♥Citromos : + 2 citrom reszelt héja és 4 evőkanál citromlé
♥Kókuszos : + 70 g kókuszreszelék
♥Mandulás : + 60 g darált mandula
♥Mogyorós : + 60 g darált mogyoró
♥Kakaós : + 10 g kakaópor
♥Vaníliás : + 40 g vaníliás cukor
Mindegyik verziónál ugyanaz az javasolt elkészítési mód:
gyúrjuk össze a hozzávalókat és pihentessük a tésztát hűvös helyen legalább 2 órán keresztül.
A kiszúróval vágjuk ki a kekszkarikákat, majd mintázzuk meg őket a pecséttel, ezt követően sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezve,
160 °C-ra előmelegített sütőben süssük kb.10-12 percet.
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, a levét kinyomkodjuk, fahéjjal és ízlés szerint cukorral ízesítjük, majd félretesszük. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk. (I...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőt 180 fokra melegítjük. A hozzávalókat a felsorolás sorrendjében a keverő tálba téve kikeverjük. Az így kapott masszát a kivajazott (lisztezni nem kell!), magas falú tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA süteményhez A sütemény összes hozzávalóját egy tálba öntjük, és fakanállal összekeverjük. Egy tepsit kivajazunk és kilisztezünk, majd beleöntjük a masszát. Beleszórjuk a meggyb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat elkeverjük a cukorral és a vízzel. 2. Hozzáadjuk a sütőporral összevegyített lisztet, a diót, a fahéjat és a sót. Úgy sütjük mint a piskótát. 3. A krémhez a p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű