A „hóemberhez” azaz a tejberizshez
1 liter tej
2 dl tejszín
2 bögre rizs
cukor, ízlés szerint
kókuszreszelék
A vanília sodóhoz
6 dl tej
3 tojás sárgája
1 rúd vanília
cukor, ízlés szerint
pici liszt
Aszalt gyümölcsök a díszítéshez
Először a tejberizs készítsük el. A tejet, a tejszínt a rizzsel és a cukorral kis lángon, vigyázva, hogy ne égjen oda, főzzük meg. Amikor a rizs már puha, vegyük le a tűzről, hagyjuk kihűlni és utána tegyük a hűtőbe.
Készítsük el a hóembereket. A tejberizsből készítsünk golyókat, melyet forgassunk bele a kókuszreszelékbe. Ezután „építsünk” hóembert. Egy tányérba rakjuk pont egymás fölé a kókuszos golyókat, és kicsi aszalt gyümölcs darabokból tegyünk rá szemeket, orrot és gombokat. Ezután öntsük mellé a vaníliasodót.
Vanília sodó készítése
A tojásokat válasszuk ketté, majd a sárgákat 1dl tejjel és pici liszttel keverjük ki. A maradék tejbe kaparjuk bele a vaníliát és a cukrot, majd forraljuk fel. Amikor a tej felforrt, vegyük le a tűzről és folyamatos keverés mellett csorgassuk bele a tojásos masszát. Arra vigyázzunk, hogy soha ne a forrásban lévő tejbe öntsük a tojás sárgákat, mert összekapja, és olyan lesz mint a rántotta.
A tojások fehérjét felverjük a sóval, majd a cukrot hozzáadva kemény habbá verjük. Beletesszük a tojások sárgáját, az olajat és a szódaport, amivel szintén tovább verjük, de csak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 180 C-ra. Keverjük össze a lisztet, a sütőport, sót, puha vajat, cukrot, tojást, reszelt citromhéjat, vanília kivonatot (vagy vaníliás cukrot). Fokozatosan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük. Előmelegített sütőbe tesszük 180 fokon és 1 órát sütjük. Mikor már nem forró felkockázzuk és fahéjas porcukorral megszórjuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz