A tésztához
45 dkg finomliszt
15 dkg cukor
3 db tojássárgája
1 csomag sütőpor
50 dkg margarin
2 ek cukrozatlan kakaópor
A töltelékhez
20 dkg cukor
50 dkg tehéntúró
3 csomag vaníliás cukor
4 db tojássárgája
1 evőkanál finomliszt
7 db tojásfehérje
A tészta hozzávalóit jól dolgozzuk össze, majd csomagoljuk az egészet frissentartó fóliába, és tegyük a fagyasztóba. Legalább 5-6 órára.
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá. A krémhez valókat keverjük össze, majd tegyük bele a kemény habbá vert fehérjét is.
Ha megfagyott a tésztánk, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe a nagylyukú sajtreszelőn a fele tésztát reszeljük a tepsibe egyenletesen. Majd borítsuk rá a túrókrémet, és a maradék tésztát reszeljük a túrókrém tetejére szintén egyenletesen.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 30-40 percig sütjük.
sütési hőfok: 180°C
1. Melegítse elő a sütőt 180 F-ra (350 C), és zsírozzon meg egy 12 csésze (3 L) kötegelt serpenyőt. 2. Szitálja a lisztet, a kristálycukrot, a 2½ teáskanál (7,5 g) sütőport, a s...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA tepsi aljára 10 dkg margarint darabolunk, kissé szétkenjük. A lisztet, cukrot, sütőport, vaníliát összekeverjük, és szárazon ráöntjük a margarinra a felét. A túrót összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt pedig egy edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson. A lisztet egy edénybe tesszük. A lisztre öntsük rá az élesztős...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két fele vesszük, az egyik részt ismét két fele. Így két vékonyabb és egy vastagabb (30x30-es tepsi) tésztát nyújtunk belőle és 180 C fokon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű