Tészta:
1 csomagleveles tészta
Krém:
6 dbtojás fehérje
200 gkristálycukor
csipet só
4 csomagvaníliapuding
1150 mlvíz
2 csomagvaníliacukor
250 mlhabtejszín
4 ev. kanálporcukor
A sütőt 200 fokra előmelegítjük, közben előkészítjük a kör alakú sütőformát.
A leveles tésztából két kör alakú tésztalapot nyújtunk és formázunk, a nagysága legyen a sütőforma nagyságával megegyező. Az egyik tésztalapot cikkekre vágjuk (8-10 darab, ahogy sikerül, lásd a képen). A tésztalapot és a cikkeket egy nagyobb tepsire tesszük, majd addig sütjük, amíg aranyszínű nem lesz
A tojások fehérjéjét csipet sóval kemény habbá verjük.
A pudingporból, vízből (lehet tejet is használni) és vaníliacukorból pudingot főzünk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tojásfehérjét, 3-4 percig főzzük. Közben az elkészült kör alakú tésztát a kör alakú forma aljára tesszük, és még melegen ráöntjük a pudingos krémet. Megvárjuk, míg kihűl.
A habtejszínből és a cukorból kemény habot verünk, ez kerül a kihűlt pudingkrémre.
A tejszínhabra rátesszük a tésztacikkeket, majd a krémes tortát legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Az elkészült tortát felszeleteljük, és már tálalhatjuk is.
Az almákat hámozd meg, szedd ki a magházukat, és szeleteld fel. Csepegtess rájuk citromlevet, így nem barnulnak meg. Serpenyőben olvaszd meg a vajat, karamellizáld meg benne a barn...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt a cukor felével felfuttatjuk a langyos tejben 5-10 perc alatt. A maradék cukrot, sót, vaníliás cukrot, citrom héját összekeverjük a liszttel, elmorzsoljuk benne a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut. Addig a dagasztógép (vagy kenyérsütőgép)...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta készítése: A tojásfehérjékből pár csepp citromlével és a porcukorral kemény habot verünk. Hozzáadjuk kanalanként a lisztet, a vaníliás cukrot és a megolvasztott, lehű...
Elkészítési idő: 50perc Nehézség: Közepes