Családireceptkönyv.hu

Csodakeksz M&M`s cukorkával (sutitakarok.cafeblog)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg vaj (tényleg vaj, egy grammnyi sem helyettesíthető margarinnal! szigor van!)
12 dkg cukor
1 db tojássárgája
28 dkg liszt (10 dkg liszt helyett használhatunk őrölt zabpelyhet)
1 ek. kakaópor
2-3 ek. házi vaníliás cukor / 2 zacsi vanillincukor
M&M’s cukorkák

Elkészítés:


Az a nagyon jó még ebben a kekszben, hogy a tésztájához csak annyit kell csinálni, hogy mixerrel kihabosítjuk a vajat a cukorral, vaníliás cukorral, meg a tojássárgájával. Ezután fakanálra váltunk és elkezdjük beledolgozni a lisztet és a kakaóport. Amikor már valamennyi lisztet felvett, kézzel folytatjuk, amíg kis labdacs nem lesz. A tésztának jót tesz, ha pihentetjük egy kicsit, folpackba csomagolva tegyük hűtőbe min. fél órára, de egy egész estét is kibír ott.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Két gáztepsit leterítünk sütőpapírral, majd egyenlő nagyságú, diónyi gombócokat helyezünk el rajtuk a keksztésztából. Tenyerünkkel, vagy egy pohár aljával lenyomjuk, és már csak a cukorkák hiányoznak. Pár darabot kicsit belenyomunk a tésztába, és mehetnek a sütőbe. Kb. 10 perc elég nekik, ha azt látjuk, hogy a széle már barnul, akkor egyből szedjük ki, és tegyük le a tepsit valami hideg felületre (márvány, vagy padlólap).

Csodakeksz M&M`s cukorkával (sutitakarok.cafeblog)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Üdítő pudingos desszert
Üdítő pudingos desszert

Először elkészítjük a pudingot: 3 dl tejben elkeverjük a vaníliás pudingporokat, hozzáadjuk a kétfajta cukrot. A többi tejet odatesszük főni, majd hozzáöntjük a cukros-pudingporos...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gotti
Marlenka recept - I.
Marlenka recept - I.

Ez a recept úgy 3 nap. Az első nap a sűrített-tej főzés. A második napon a mézeskalács, amely körülbelül 3 óra. Akkor a legjobb, ha hagyja pihenni hűtve a harmadik napon. 1. elkés...

Elkészítési idő: 3-4
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Bögrés palacsinta
Bögrés palacsinta

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukrokkal, liszttel, tejjel simára keverjük. Óvatosan hozzáadjuk a felvert fehérjét. Olajjal kik...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Omlós almás-szilvás
Omlós almás-szilvás

A lisztben elkeverem a sütőport, elmorzsolom benne a zsírt, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrom. Az almát lereszelem, alaposan kinyomkodom a levét, elkeverem benne a cukr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk