Hozzávalók:
1 tojásfehérje
200-250 g porcukor
1 evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál citromlé
A díszítő mázhoz a tojásfehérjét a citromlével együtt tegyük egy tálba és a robotgép habverőjével kezdjük el keverni. Ha kezd habosodni, apránként szitáljuk hozzá a keményítővel elkevert porcukrot. Folytassuk a keverést a legalacsonyabb fokozaton 4-5 percig, ügyelve arra, hogy ne keverjük túl. A cukormáz kész, amikor csúcsosan megáll a máz a habverőn és sima, szaténszerű textúrája van. A cukormáz 2 napig tárolható hűtőben minőségromlás nélkül.
A cukormáz állaga a díszítési folyamat bármely szakaszában beállítható: adjunk hozzá átszitált porcukrot, hogy sűrűsödjön, vagy kevés vizet, ha hígítani szeretnénk (terülőmáz), amíg elérjük a kívánt állagot. A cukormázat mindig tartsuk letakarva (fóliával vagy nedves ronggyal) ha nem használjuk, hogy ne száradjon ki.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, összegyúrjuk, majd 20 percre hűtőbe tesszük. A krémhez a fél liter tejet, cukrot és pud...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet felforrósítjuk. 2. Míg melegszik, szétválasztjuk a tojások fehérjét és a sárgáját. 3. A forró tejbe belekeverjük a lisztet, a búzadarát, a cukrot és a sót. 4. A toj...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA langyos, cukros tejbe belemorzsoljuk és felfuttatjuk az élesztőt. Egy tálba tesszük a lisztet és a többi hozzávalót, majd jól összegyúrjuk. Meleg helyre téve 1 óra alatt a duplá...
Elkészítési idő: 215 perc Nehézség: KönnyűA tojássárgáját a porcukorral, a darált dióval, a vízzel, liszttel és a sütőporral jól kikeverjük. Hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét. Kisütjük. A tejet a liszttel sűrűre főzzük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű