65 dkg liszt,1,5 csomag sütőpor,6 dkg zsír,6 evőkanál tejföl
5 evőkanál méz,3 tojás,14 dkg cukor
a krémhez:4 dl tej,4 evőkanál búzadara,20 dkg vaj,1 csomag vaníliás cukor,25 dkg porcukor
A sütőporral elkevert lisztet a zsírral elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a tejfölt, a mézet, a tojásokat és a cukrot. Összegyúrjuk és tepsi hátán 4 lapot sütünk belőle.
A krémhez a grízt üvegesre főzzük a tejben, hozzáadjuk a cukrokkal jól kikevert vajat.
Az elkészült, kihűlt lapokat megtöltjük: az első lapra a vajkrém fele, a másodikra lekvár, a harmadikra a vajkrém harmadik fele, majd a negyedik lap következik, amit csoki mázzal öntünk le.
Másnapig a hűtőbe tesszük, és csak akkor szeleteljük fel.
A kiflit karikázzuk fel. ( én a karikákat még elfeleztem ) A tejet tegyük fel melegedni, vigyázzunk, hogy ne forrjon fel. A tejhez tegyük a reszelt citromhéjat. A mákot keverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 dl hideg tejjel elkeverjük a pudingport és a kakaót, a többi tejet felforraljuk. a pudingos kakaós tejhez hozzáadagoljuk apránként a felforralt tejet, majd visszatesszük a tűzre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból nem túl lágy tésztát gyúrunk, 3 lapot sütünk. A 17 dkg cukorból világos karamellt készítünk, felöntjük egy fél liter vaníliás cukros tejjel + 3 ek cukor. Ha felold...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűTészta receptje: - az élesztőt elkeverem 1 kanal tejföllel - elkeverem Liszt +cukor +só +zsir+az élesztővel elkevert tejfölt + annyi tejfölt ,hogy jól nyújtható, de nem ragacsos...
Elkészítési idő: 35 Nehézség: Közepes