Családireceptkönyv.hu

Epres tiramisu


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg eper
1 citrom leve
1 tasak vaníliás cukor
6 evőkanál narancslé
15 dkg babapiskóta
25 dkg mascarpone sajt
2,5 dl natúr joghurt
3 evőkanál porcukor
1 tábla fehér csoki

Elkészítés:


Először az epret megmossuk, és ízlés szerint apróra vágjuk. A citromlevet a vaníliás cukorral felforrósítjuk, majd a narancslével együtt egy mélytányérba beleöntjük.

A babapiskótából gyorsan megforgatunk benne annyit, amennyivel a tál alját ki tudjuk bélelni. A mascarpone sajtot a joghurttal és az előzőleg apróra reszelt fehér csoki 2/3-ával összekeverjük. A piskótára egy réteg epret szórunk és beborítjuk a krém felével.

A maradék piskótát megint megforgatjuk a narancsos lében, ráfektetjük a krémre és ismét rászórunk egy réteg epret. A maradék krémet rákenjük a tetejére. A fennmaradt epret és a megmaradt fehér csokit rászórjuk a tetejére, majd körülbelül 1 órára a hűtőbe tesszük. Ízlés szerint díszíthető.

Epres tiramisu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: emaxa
makove "sufanky"
makove "sufanky"

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar KAVART TÚRÓS RECEPT• Túró helyett reszelt almával is
KAVART TÚRÓS RECEPT• Túró helyett reszelt almával is

A cukrot a tojással jó habosra kikavarjuk, majd hozzáadjuk a puha margarint, a vaníliás cukrot és a 2 dl tejet fokozatosan, végül a sütőporos lisztet. A tölteléket elkészítjük. A t...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Világ legolcsóbb és legfinomabb ropogtatnivalója.
Világ legolcsóbb és legfinomabb ropogtatnivalója.

1 éjszakát a hűtőbe kell tenni és másnap sütni. Vékonyra kell nyújtani, tepsibe tenni és ott összevágni. Tetejét tojással megkenni, reszelt sajttal megszórni (vagy bármivel -magva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk