50 dkg eper
1 citrom leve
1 tasak vaníliás cukor
6 evőkanál narancslé
15 dkg babapiskóta
25 dkg mascarpone sajt
2,5 dl natúr joghurt
3 evőkanál porcukor
1 tábla fehér csoki
Először az epret megmossuk, és ízlés szerint apróra vágjuk. A citromlevet a vaníliás cukorral felforrósítjuk, majd a narancslével együtt egy mélytányérba beleöntjük.
A babapiskótából gyorsan megforgatunk benne annyit, amennyivel a tál alját ki tudjuk bélelni. A mascarpone sajtot a joghurttal és az előzőleg apróra reszelt fehér csoki 2/3-ával összekeverjük. A piskótára egy réteg epret szórunk és beborítjuk a krém felével.
A maradék piskótát megint megforgatjuk a narancsos lében, ráfektetjük a krémre és ismét rászórunk egy réteg epret. A maradék krémet rákenjük a tetejére. A fennmaradt epret és a megmaradt fehér csokit rászórjuk a tetejére, majd körülbelül 1 órára a hűtőbe tesszük. Ízlés szerint díszíthető.
Az így kapott masszának a háromnegyedét sütőpapírral bélelt tepsibe lapítgatjuk, majd 500 g fagyasztott málnát szórunk rá, ennek a tetejére mehet a maradék tészta. 180 fokon, légke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, diót/mákot. Kinyújtjuk a tésztát, rárakjuk a tölteléket, feltekerjük. Patkó alakúra formáljuk. A hengerek tetejét megkenjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 tojásfehérje, pici citromlé és 25 dkg porcukor.. fényesre keverve.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet a margarinnal vagy a vajjal/zsírral elmorzsolom, majd a sóval és a tejföllel gyors mozdulatokkal összegyúrom. Három részre osztom, gömbölyűvé gyúrom, majd let...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű