Tészta:
15 dkg vaj,
1 sütőpor,
5 dkg liszt,
10 dkg darált dió,
15 dkg porcukor, 5 tojás
20 dkg baracklekvár
Krém:
1 csokis pudingpor,
2 e.k. kakaópor,
15 dkg cukor,
3 dl tej,
0,5 dl rum,
20 dkg margarin,
10 dkg mazsola
Diós réteg:
20 dkg darált dió,
10 dkg porcukor,
2-3 e.k. tej, 0,5 dl rum
Csokimáz: 2 dkg cukor, 3 dkg kakaópor, 4 ek. víz, 3 dkg vaj
A tojások sárgáit habosra keverjük a vajjal és a cukorral. A diót a liszttel és a sütőporral összekeverjük és a tojásos krémhez adjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük és óvatosan a masszába forgatjuk. Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsiben kb. 200 C-on 25-30 percig tűpróbáig sütjük.
Ha a tészta kihűlt, megkenjük a lekvárral és hűtőbe tesszük, hogy kicsit megdermedjen.
A diós réteghez valókat összekeverjük és a lekváros tésztára kenjük.
A pudingot a tejjel, kakaóval, cukorral sűrűre főzzük és amíg még langyos, a kihabosított vajba keverjük kanalanként, a rummal és a mazsolával együtt. A diós rétegre kenjük.
Hűtőben hagyjuk kicsit dermedni, majd a csokimázzal bevonjuk: a cukrot , kakaót és a vizet összefőzzük és mikor már kezd sűrűsödni, levesszük a tűzről és beleolvasztjuk a vajat. A süti tetejét bevonjuk vele.
Összekeverjük mazsolát, a kandiscukrot, a rumot, és egy üvegben állni hagyjuk 4–7 napig. A zselatint 3 evőkanálnyi hideg vízben megpuhítjuk. A teafüvet leforrázzuk 1 dl vízzel, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 1. Tedd a mogyorós, az édesítőszert és a sót egy tálba, majd konyhai robotgéppel őröld finommá. 2. Add hozzá az olajat, majd keverd, míg krémes nem lesz (kb. 2 perc)...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA túrós töltelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük. Megkóstoljuk, ha édesebben szeretjük, akkor tehetünk még hozzá cukrot. Ezután az almákat meghámozzuk, kettévágjuk keresztben...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA tejet meglangyosítjuk, hozzáadunk 1 teáskanál cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk az élesztőt felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a mar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű