1 kg rétes liszt, 3 drb tojássárgája,2 dcl olaj, 3 dcl tej , 1 zacskó sütőpor, 10 dkg élesztő (nincs elírva ), 3 dcl tej és 3 kanál kristálycukor
Élesztőt felfuttatjuk 3 dcl langyos tejel és a cukorral , majd bedagasztjuk az egészet..... nem kelesztjük a tésztát , ugyanis a kéz között fog megkelni.... dagasztás után a tésztából 9 drb kis cipót készítünk.... egyenként kisodorjuk a cipókat kör alakra kb 28- 30 cm átmérőjűre, aztán átlósan szétvágjuk úgy hogy 8 drb háromszöget kapunk, így összesen 72 drb lesz ebből (9x8 ) töltjük úgy ,hogy a külső felére teszünk lekvárt , diót , túrót ... bármit , még sós tölteléket is ...és feltekerjük , ahogy tekerjük úgy rakjuk a tepsibe, nekem ehhez 3 tepsi kell amibe , szépen 1 tepsibe 3 sorban elfér 8 drb ... végén megkenjük tojással .. süssük sorrendbe az első megtelt tepsivel kezdjük
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat a cukorral, olajjal és a kefirrel alaposan kikeverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük...
Elkészítési idő:A tejbe tetem a cukrot, vajat és felmelegítettem, míg a vaj elolvadt. Langyosra hűteni, majd bele a felvert 1 egész tojás és elmorzsolva az élesztő. Beleöntöttem a robotgép keverőt...
Elkészítési idő: 1,5 óraEzeket egy kis lábasban összemelegítjük pár perc alatt. Majd levesszük, és belekeverünk 1 ek. lisztet. Sütőpapírra vizes kiskanállal halmokat rakunk és vizes kézzel vékonyra lapítj...
Elkészítési idő: