1 kg rétes liszt, 3 drb tojássárgája,2 dcl olaj, 3 dcl tej , 1 zacskó sütőpor, 10 dkg élesztő (nincs elírva ), 3 dcl tej és 3 kanál kristálycukor
Élesztőt felfuttatjuk 3 dcl langyos tejel és a cukorral , majd bedagasztjuk az egészet..... nem kelesztjük a tésztát , ugyanis a kéz között fog megkelni.... dagasztás után a tésztából 9 drb kis cipót készítünk.... egyenként kisodorjuk a cipókat kör alakra kb 28- 30 cm átmérőjűre, aztán átlósan szétvágjuk úgy hogy 8 drb háromszöget kapunk, így összesen 72 drb lesz ebből (9x8 ) töltjük úgy ,hogy a külső felére teszünk lekvárt , diót , túrót ... bármit , még sós tölteléket is ...és feltekerjük , ahogy tekerjük úgy rakjuk a tepsibe, nekem ehhez 3 tepsi kell amibe , szépen 1 tepsibe 3 sorban elfér 8 drb ... végén megkenjük tojással .. süssük sorrendbe az első megtelt tepsivel kezdjük
1. Tördeljük szét, majd olvasszuk meg a csokoládét egy edényben, gőz fölött. Mikor már egyenletesen sima krémmé olvadt, levehetjük az edényt a tűzről. 2. Tegyük a vajat egy tálba,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudinghoz hozzáadjuk a cukrot, felöntjük a tejjel és a megszokott módon megfőzzük. Kevesebb tejet használunk hozzá, így még vaníliásabb lesz az íze. Közben felverjük a habot. A p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLégkeverés: 160-180 fok (előmelegítés nélkül) Sütési idő: kb. 10-15 perc megjegyzésem: Nagyon finom! Garantáltan gyönyörű kekszek lesznek. Amikor a keményebb tésztát próbá...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű