1 kg rétes liszt, 3 drb tojássárgája,2 dcl olaj, 3 dcl tej , 1 zacskó sütőpor, 10 dkg élesztő (nincs elírva ), 3 dcl tej és 3 kanál kristálycukor
Élesztőt felfuttatjuk 3 dcl langyos tejel és a cukorral , majd bedagasztjuk az egészet..... nem kelesztjük a tésztát , ugyanis a kéz között fog megkelni.... dagasztás után a tésztából 9 drb kis cipót készítünk.... egyenként kisodorjuk a cipókat kör alakra kb 28- 30 cm átmérőjűre, aztán átlósan szétvágjuk úgy hogy 8 drb háromszöget kapunk, így összesen 72 drb lesz ebből (9x8 ) töltjük úgy ,hogy a külső felére teszünk lekvárt , diót , túrót ... bármit , még sós tölteléket is ...és feltekerjük , ahogy tekerjük úgy rakjuk a tepsibe, nekem ehhez 3 tepsi kell amibe , szépen 1 tepsibe 3 sorban elfér 8 drb ... végén megkenjük tojással .. süssük sorrendbe az első megtelt tepsivel kezdjük
A lisztet a sóval, sütőporral, szódabikarbónával, vaníliás cukorral, fahéjjal összekeverjük. A vajat a cukorral és a tojás sárgájával kikeverjük, hozzáadjuk a finomra reszelt cukk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órán át hideg helyen pihentetjük. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük. Készíthetünk belőle krém...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA porcukrot, a tojás sárgát, aa vizetk kikeverjük, a diót, a lisztet, a tojások habját és a sütőport adjuk hozzá és sütjük. Tetejére: A tejből, a lisztből, a tojás sárgából sűr...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes