25 cm átmérőjű piteformához
- 30 dkg cseresznye
- 3 tojás
- 10 dkg porcukor (nálam most nyírfacukor)
- 8-10 dkg finomliszt
- 2 dl tej
- 1 dl tejszín
- 1 csipet őrölt fahéj (elhagyható)
+ pici vaj és zsemlemorzsa a forma kikenéséhez
- valamint a tálaláshoz vaníliás cukorral elkevert porcukor
1. A cseresznyét megmosom, papírtörlőn lecsepegtetem, kimagozom és összekeverem a fahéjjal.
2. A tojásokat ketté választom, a fehérjéket kemény habbá verem.
3. A tojások sárgáját a porcukorral fehéredésig keverem, majd hozzáadom a tejet, tejszínt, majd simára keverem a liszttel is. A végén óvatosan fellazítom a habbá vert fehérjével.
4. A masszát kivajazott, zsemlemorzsával meghintett formába öntöm, rászórom a cseresznyét, és előmelegített 180 fokos légkeveréses sütőben 25-30 percig sütöm. Ha a teteje nagyon pirul, sütés közben letakarom alufóliával és úgy sütöm tovább. (lehet hagyományos sütőben is sütni, esetleg a sütési idő eltérhet)
5. A sütőből kivéve vaníliás porcukorral megszórva találom.
A tojasokat a cukorral habosra kavarjuk Hozzaadjuk az olajat,majd felvaltva,adagonkent hozza keverjuk a sutoporral elkevert lisztet es a tejet A teszta lehetoleg ne legyen tul hi...
Elkészítési idő: 90Tálba öntjük a langyos tejet, hozzáadjuk a kristálycukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, majd elkeverjük benne. Tálba tesszük a lisztet és hozzáöntjük a tejes masszát, az olvasto...
Elkészítési idő:Kevés tejben egy kis cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a margarint belereszeljük. A cukrot a tojásokkal kikeverjük. Mindent hozzáadunk a m...
Elkészítési idő: