Családireceptkönyv.hu

Csacsifül


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: kb. 50 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
25 dkg zsir
5 dkg élesztő
1 púpos ek. porcukor
kevés tejföl
csipet só

Elkészítés:


A zsirt habosra keverjük az élesztővel, hozzáadjuk a lisztet, a porcukrot és a sót, 1-2 kanál tejfölt, és az egészet összegyurjuk - egy éjszakára hütőbe tesszük.

Másnap vékonyra sodorjuk a tésztát, és nagy pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk.
A töltelékből 1 púpos teáskanállal a tésztakorongokra teszünk és a tésztát ráhajtjuk, majd a szélét kézzel összenyomkodjuk.

Sütőpapirral bélelt tepsiben, előmelegitett sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. Még forrón porcukorba forgatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kókuszos kocka....../48 db-hoz/
Kókuszos kocka....../48 db-hoz/

Sütőpapírral előkészítünk 1 25X35 cm-es tepsit,a sütőt 180 C-ra előmelegítjük.A vajat,cukrot a vaníliás cukorral habosra keverünk,egyenként hozzáadjuk a tojásokat,mézet,beledolgoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós batyu
Túrós batyu

Először a tölteléket készítjük el, melyhez a hozzávalókat összekeverjük és állni hagyjuk. A tésztához először az élesztőt futtatjuk fel kevés meleg tejben, cukorral. A lisztet elmo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habos almás szelet
Habos almás szelet

A tojások sárgáját a cukorral kikavarjuk, majd a lisztet, a sütőport és a vajat is hozzáadjuk, jól kikavarjuk. Az almákat megtisztítjuk és felszeleteljük, vagy lereszeljük, majd a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikolett
Epres mille-feuille
Epres mille-feuille

A sütőt előmelegítjük 175 fokra. A tésztát kicsomagoljuk és hat darab, kör alakú formát szaggatunk belőle. Egy tepsit megfordítunk, és sütőpapíron rátesszük a kiszagga...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk