menu

Családireceptkönyv.hu

Palacsintapor


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


5 bögre liszt (nálam pont egy kg)
fél bögre porcukor
1 csomag sütőpor

Ezeket alaposan összekeverjük, beletöltjük egy csatos üvegbe, és a kamra polcán tartjuk.

Ebédhez előkapjuk, majd egy bögre palacsintaport összekeverünk egy bögre tejjel, egy tojással, és egy evőkanál olajjal.

Elkészítés:


Ezeket alaposan összekeverjük, beletöltjük egy csatos üvegbe, és a kamra polcán tartjuk.

Ebédhez előkapjuk, majd egy bögre palacsintaport összekeverünk egy bögre tejjel, egy tojással, és egy evőkanál olajjal.

Üvegben keverjük, rázzuk.

5 percig a hűtőben pihentetjük, majd tenyérnyi palacsintákat sütünk belőle. A tészta jó sűrű, sokkal sűrűbb, mint amit mi magyarok ismerünk. Üvegből önthetjük rögtön a serpenyőbe. Én tettem rá áfonyaszemeket. Amikor megfordítjuk, kicsit odanyomkodva a serpenyő aljához, kifolyik belőle a leve…hmmm, nagyon finom.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bellini szelet recept
Bellini szelet recept

A piskóta hozzávalóit kikeverjük robotgéppel, és zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokon 10 perc a sütési idő. A túrót a citromhéjjal és a vaníliás cukorral, a c...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Kakaós fánkgolyó
Kakaós fánkgolyó

1. A lisztet átszitálom a kakaóporral, a sütőporral és a sóval. 2. A tojásokat kikeverem a cukorral, a tejföllel és az olvasztott vajjal. Összedolgozom a száraz hozzávalókkal (fa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia krémes
Francia krémes

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két vékony lapot sütünk. Elkészítjük a főzött krémet. A tésztára kenjük a vaníliás krémet, erre kerül a tejszínhab. A tetejére kerül a kar...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Túróskuglóf
Avatar Ildikó Kedvelnék
Túróskuglóf

1. A túrót szitán áttörjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A puha (szobahőmérsékletű) vajat vagy margarint először magában, majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A tojá...

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk