5 bögre liszt (nálam pont egy kg)
fél bögre porcukor
1 csomag sütőpor
Ezeket alaposan összekeverjük, beletöltjük egy csatos üvegbe, és a kamra polcán tartjuk.
Ebédhez előkapjuk, majd egy bögre palacsintaport összekeverünk egy bögre tejjel, egy tojással, és egy evőkanál olajjal.
Ezeket alaposan összekeverjük, beletöltjük egy csatos üvegbe, és a kamra polcán tartjuk.
Ebédhez előkapjuk, majd egy bögre palacsintaport összekeverünk egy bögre tejjel, egy tojással, és egy evőkanál olajjal.
Üvegben keverjük, rázzuk.
5 percig a hűtőben pihentetjük, majd tenyérnyi palacsintákat sütünk belőle. A tészta jó sűrű, sokkal sűrűbb, mint amit mi magyarok ismerünk. Üvegből önthetjük rögtön a serpenyőbe. Én tettem rá áfonyaszemeket. Amikor megfordítjuk, kicsit odanyomkodva a serpenyő aljához, kifolyik belőle a leve…hmmm, nagyon finom.
A piskóta hozzávalóit kikeverjük robotgéppel, és zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokon 10 perc a sütési idő. A túrót a citromhéjjal és a vaníliás cukorral, a c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztet átszitálom a kakaóporral, a sütőporral és a sóval. 2. A tojásokat kikeverem a cukorral, a tejföllel és az olvasztott vajjal. Összedolgozom a száraz hozzávalókkal (fa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két vékony lapot sütünk. Elkészítjük a főzött krémet. A tésztára kenjük a vaníliás krémet, erre kerül a tejszínhab. A tetejére kerül a kar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A túrót szitán áttörjük. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk. A puha (szobahőmérsékletű) vajat vagy margarint először magában, majd a kétféle cukorral keverjük habosra. A tojá...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: Könnyű