4 tojássárgája
25 dkg porcukor
8 evőkanál víz
20 dkg liszt
késhegynyi szódabikarbóna
A tojásokat ketté választjuk külön keverőtálba . Majd a sárgáját habosra keverjük a cukorral , akkor jó ha mát szinte ki fehéredik . Lassacskán beleadagoljuk a vizet, majd a szódabikarbónás, szitált lisztet ne egyszerre , s alaposan kidolgozzuk. A tojások fehérjét kemény habbá verjük . Majd óvatosan keverjük a sárgájához , nagyon ne törjük a habot . Egy közepes méretű tepsit ki bélelünk sütőpapírral , és beleöntjük a tésztánkat . Előmelegített sütőben 180 fokon körülbelül 20- 30 perc alatt készre sütjük . Tűpróbát ajánlott végezni . Ha meg sült egy tiszta nedves ruhaszalvétára borítjuk , és fel tekerjük és pár percig maradjon így . Ezután ki tekerjük és meg kenjük lekvárral , lehet vissza tekerni . Majd porcukorral meg hintjük , és szeleteljük . Ez lesz a tökéletes vizes piskóta tekercsünk .
Melegítsd elő a sütőt, és vajjal kenj ki egy kuglófformát, liszt helyett szórd meg egy evőkanál kakaóporral. Egy tálban keverd össze a lisztet a sütőporral és a sóval. Olvaszd f...
Elkészítési idő: 70 perc1. Habosra keverjük a tekercsekhez a margarint a cukorral. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a tejfölt. Összeszitáljuk a lisztet és a sütőport. Beledolgozzuk a masszába. 2. Négy részr...
Elkészítési idő:4 tojásból piskótát készítünk. 15 dkg málnát, 15 dkg epret, 15 dkg erdei gyümölcsöt, felfőzünk egy kanál mézzel, kevés vaníliával és egy kanál citromlével, majd villával összetörjü...
Elkészítési idő: 1 óra