• Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
• 2 csomag réteslap
• 10-15 dkg vaj
• A töltelékhez:
• 50 dkg túró
• porcukor
• 2 csomag vaníliás cukor
• reszelt citromhéj
• mazsola
• 2 db tojás
• 1 csomag vaníliás pudingpor
A túrót villával nyomkodjuk össze, majd adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, a tojások sárgáját, és keverjük alaposan össze. Ezután keverjük hozzá a vaníliás pudingport is.
A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós masszához.
A tortaformát kenjük ki vajjal.
Egy nedves konyharuhára helyezzünk rá egy réteslapot, majd kenjük meg olvasztott vajjal vagy cukros tejföllel , Mind a kettő jó. Majd helyezzük rá a következő réteslapot, és szintén kenjük le. Ezt a műveletet addig folytassuk, hogy 6 db réteslap kerüljön egymás tetejére.
Ezután a lekent és egymásra helyezett réteslapokat óvatosan helyezzük bele az előzőleg vajjal kikent tortaformába. A túrós tölteléket óvatosan öntsük rá a réteslapra, majd egyenletesen simítsuk el a tetejét.
A maradék 6 db réteslapot egyesével szintén kenjük le az olvasztott vajjal, majd helyezzük egymásra. Helyezzük rá a töltelék tetejére, majd a kilógó tészta széleket hajtsuk vissza. A tetejét kenjük meg cukros tejöllel.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd 150 fokon süssük. Az első 35 perben letakartan fóliával és utána még 8.10 percig szép ropogósra pirítottam.
A sütőből kivéve hagyjuk a formában kihűlni, majd tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.Nagyon finom. Jó étvágyat.
az anyagokat összedolgoztam....majd kinyújtottam és formákat szaggattam belőle... csokimázzal ,darált dióval ,mákkal díszítettem, .....összeragasztottam sárgabarack lekvárral........
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük. Egy evőkanál segítségével a forró olajba szaggatjuk. A tészta magától fog megfordulni az olajban. (Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje.)
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet ledaráljuk, a vajat, a porcukrot, a kakaóport, a tejet és a rumaromát is hozzáadjuk, összekeverjük. Sűrű masszát kapunk, így akár kézzel is összedolgozhatjuk. Majd egy 22...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig). Majd hozzászitáljuk a liszt, kakaópor, sütőpor keverékét, de ezt már a robotgép/mixer alacsonyabb fokozatán keve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű