• Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
• 2 csomag réteslap
• 10-15 dkg vaj
• A töltelékhez:
• 50 dkg túró
• porcukor
• 2 csomag vaníliás cukor
• reszelt citromhéj
• mazsola
• 2 db tojás
• 1 csomag vaníliás pudingpor
A túrót villával nyomkodjuk össze, majd adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, a mazsolát, a tojások sárgáját, és keverjük alaposan össze. Ezután keverjük hozzá a vaníliás pudingport is.
A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a túrós masszához.
A tortaformát kenjük ki vajjal.
Egy nedves konyharuhára helyezzünk rá egy réteslapot, majd kenjük meg olvasztott vajjal vagy cukros tejföllel , Mind a kettő jó. Majd helyezzük rá a következő réteslapot, és szintén kenjük le. Ezt a műveletet addig folytassuk, hogy 6 db réteslap kerüljön egymás tetejére.
Ezután a lekent és egymásra helyezett réteslapokat óvatosan helyezzük bele az előzőleg vajjal kikent tortaformába. A túrós tölteléket óvatosan öntsük rá a réteslapra, majd egyenletesen simítsuk el a tetejét.
A maradék 6 db réteslapot egyesével szintén kenjük le az olvasztott vajjal, majd helyezzük egymásra. Helyezzük rá a töltelék tetejére, majd a kilógó tészta széleket hajtsuk vissza. A tetejét kenjük meg cukros tejöllel.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd 150 fokon süssük. Az első 35 perben letakartan fóliával és utána még 8.10 percig szép ropogósra pirítottam.
A sütőből kivéve hagyjuk a formában kihűlni, majd tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral.Nagyon finom. Jó étvágyat.
Az almát hámozzuk meg és vágjuk kockákra. Keverjük össze a két teáskanál fahéjjal Adjuk hozzá a lisztet, vajat, vaníliát, tejet, tojást, cukrot és sütőport majd keverjük össze a ho...
Elkészítési idő:A rost kivételével mindent összekeverünk, majd a végén hozzáadjuk a rostot – javasolnám, hogy kanalanként – mert a tojások nagyságától is függ, hogy mennyi rostot vesznek fel. Egy...
Elkészítési idő:170 °C- on 15- 20 perc
Elkészítési idő: