50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, kevés só, 20 dkg cukor, 1 egész tojás,
15 dkg zsír, 2 dl tejföl, darált dió, fahéj, reszelt alma.
A tészta hozzávalóit össze gyúrjuk és két részre osztjuk.Kinyújtjuk és zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük. Babapiskótával vagy darált keksszel esetleg darált dióval megszórjuk az alját rácsavarjuk az almát megszórjuk fahéjjal,cukorral vagy a tetejére szórjuk a darabos diót. Kinyújtom a tészta másik felét és a tojássárgájával megkenem majd villával megszurkáljuk és a tésztába csíkokat húzunk. Szép barnára sütjük. Felkockázzuk és a tetejét porcukrozzuk.
A lisztet a zsírral, cukorral elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával, sóval, szódabikarbónával, a langyos cukros tejben felfuttatott élesztővel tésztát készítünk. A tésztát jól k...
Elkészítési idő: 1,5 Nehézség: KözepesElkészítése A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk, 2 lapot nyújtunk belőle, és mindegyiket kb. 15-20 perc alatt, előmelegített sütőben, 180 fokon megsütjük. A krémhez a diót a t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat simára keverem, és máris kész a torták, sütemények bevonására alkalmas máz.
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet meglangyosítjuk, a vaníliás cukrot és a porcukrot beletesszük. A cukros tejbe belemártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál tál aljára pakoljuk őket, majd a gesztenye mas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű