50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, kevés só, 20 dkg cukor, 1 egész tojás,
15 dkg zsír, 2 dl tejföl, darált dió, fahéj, reszelt alma.
A tészta hozzávalóit össze gyúrjuk és két részre osztjuk.Kinyújtjuk és zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük. Babapiskótával vagy darált keksszel esetleg darált dióval megszórjuk az alját rácsavarjuk az almát megszórjuk fahéjjal,cukorral vagy a tetejére szórjuk a darabos diót. Kinyújtom a tészta másik felét és a tojássárgájával megkenem majd villával megszurkáljuk és a tésztába csíkokat húzunk. Szép barnára sütjük. Felkockázzuk és a tetejét porcukrozzuk.
A sütőt előmelegíteni. A lisztből, vajból, zabpehelyből omlós tésztát gyúrni. az almát megmosni, hámozni, szeletelni. A tepsit kivajazni, almaszeletekkel kibélelni( akár több réteg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűlőmelegítjük a sütőt 180 fokra. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kettéosztjuk, majd lapokká nyújtjuk. Az almás réteg hozzávalóit 10 percig lassú tűzön, néha megkeverve pároljuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaj kivételével az összes hozzávalót kb. 10 percig dagasztjuk lassú fokozatban, kb. 10 perc múlva a vajat is az üstbe öntöttem. Szép hólyagos, kissé lágyabb tésztát dagasztattam....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A margarint egy picit megolvasztjuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk. 2. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésen. Ez nagyjából megegyezik azzal a hőfokkal, am...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű