50 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, kevés só, 20 dkg cukor, 1 egész tojás,
15 dkg zsír, 2 dl tejföl, darált dió, fahéj, reszelt alma.
A tészta hozzávalóit össze gyúrjuk és két részre osztjuk.Kinyújtjuk és zsírpapírral bélelt tepsibe tesszük. Babapiskótával vagy darált keksszel esetleg darált dióval megszórjuk az alját rácsavarjuk az almát megszórjuk fahéjjal,cukorral vagy a tetejére szórjuk a darabos diót. Kinyújtom a tészta másik felét és a tojássárgájával megkenem majd villával megszurkáljuk és a tésztába csíkokat húzunk. Szép barnára sütjük. Felkockázzuk és a tetejét porcukrozzuk.
A lisztet összekeverem a kakaóval, sütőporral és sóval. A tojást összekeverem a vajjal, cukorral, vanillinnal, aromával és citromhéjjal. A tejet és a csokit összekeverem, majd...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA réteslisztet, a sütőport és a porcukrot összekeverem, és a keverék felét a jó vastagon kivajazott tepsi aljára szórom, kicsit megrázogatom, hogy egyenletes legyen. Erre fél kg....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az olvasztott zsír és a tejet. Alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejfölt. Jól kidolgozzuk, majd ke...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűMindenekelőtt megcsináljuk a tésztát, azaz a banán "panírját". Ez abból áll, hogy három evőkanál finomlisztet és két evőkanál keményítőt összekeverünk kevés sütőporral, a tojássárg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű