Tészta:
0,25 kg sima tönkölyliszt
125 g kókuszzsír
125 ml sör
1 tk só
Massza:
4 tojás (nyersen)
1 tejszín
Niva sajt
kukorica, gomba ízlés szerint
Tepsiben következőképp rétegezzük a hozzávalókat: Tészta, rukkola, massza, sonka, tészta.
A sör sajnos elkerülhetetlen, ezért nem tudom gyerekeknek mennyire adható, mégha megsül is. Jól meg kell gyúrni a tésztát, aztán hűtőben fél órát pihentetjük. Fantasztikus könnyű dolgozni vele, csipet liszt sem kell a sodrásához, nem ragad, könnyen sodorható és nem tépődik. Leveles tészta állagú lesz ha kihűl.
Rukkolát sokat tettem bele, majdnem egy egész Tescoban vásárolt dobozzal.
A massza hozzávalóit összekeverni és ráönteni a rukkolára. Sonkának én pulykasonkát használtam, majd megint tészta. Sütés 200 fokon cca 25 min.
Erika megjegyzése: Még melegen mennyei! Még annyi, hogy a leírt tésztamennyiség az egész tepsire elegendő.A tésztakupacot kétfelé kell választani (aljára és tetejére).
Az étcsokit gőz felett felolvasztjuk a vajjal. A tojásokat összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd a csokoládéhoz adjuk. Beleszitáljuk a lisztet, végül belekeverjük a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos tejben, a cukorral együtt, szobahőmérsékleten felfuttatjuk. A lisztet a sóval elkeverjük, közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a langyos tejben felfuttato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral dolgozzuk ki habosra , öntsük rá a tejet, keverjük össze.A kb másfél centis karikákra vágott kiflik kb. felét tegyük ki vajazott sütő tál...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A pudingot a vízzel és a cukorral simára keverjük, majd sűrűre főzzük. 2. Amíg kihűl, a tésztát olvasztás után négy részre vágjuk. 3. Vékonyra nyújtjuk, s 250 °C-on kisütjük....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű