Tészta:
-60 dkg liszt
-10 dkg Ráma
-20 dkg porcukor
-1 tojás
-1 sütőpor
-1 tk szódapor
-pici só
-2 dl tej
Ezt az egészet összegyúrjuk, és 6 felé osztjuk. Két lapot sütőlapon akkorára sütünk, mint amiben majd a rudakat sütjük. Kinyújtjuk egyenként a többi tésztát is, és megkenjük a négy részre osztott mákos töltelékkel, ami a következő:
-20 dkg darált mák
-25 dkg porcukor
-20 dkg liszt
- 1 sütőpor
-10 dkg olvasztott Ráma
-2 dl langyos tej
-2-3 vaníliás cukor
-citromhéj
A lisztet elkeverjük a sütőporral, az olvasztott Rámával és a többi hozzávalóval, rákenjük a kinyújtott lapokra és feltekerjük, mint a bejglit. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a négy rudat, előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük, amíg picit kezd barnulni.
A rudakhoz legalább 25 cm szélesre kell nyújtani a tésztát, hogy minél több legyen rajta a tekerés.
Krém:
-1 l tejből és 3 vanília pudingból sűrű pépet főzünk, 1 Rámát 25 dkg porcukorral kikeverünk, ha a puding kihűlt összekeverjük, adunk még hozzá vanília aromát.
1.Egy lapot leteszünk.
2.A krém felét rákenjük,
3.A kihűlt egybenőtt mákos rudakat rátesszük,
4.A krém másik felét rákenjük a mákos rudakra
5. Befedjük a másik lappal.
Jól lenyomtatjuk, hagyjuk összeérni egy éjszakát és bevonjuk csoki glazúrral.
Kicsit bonyolultnak tűnik, de nem az. Legközelebb a krémbe csak egy fél margarint teszek, mert azt egy kicsit soknak találtam és nem is kentem rá.
1. A hideg vajat és margarint elmorzsolom a liszttel, majd a többi alapanyaggal összegyúrom. 2. A tésztát lisztezett gyúrótáblán kb. 4-5 mm vastagra nyújtom, majd a formával kisz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet, a diót elkészítjük egy tálba. A többi hozzávalót egyszerre feltesszük olvasztani forrásig. Tűzről levéve belekeverjük a kekszet és a diót, majd rummal ízesítjük. Langyos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elkeverem a szódabikarbónával és a mézeskalács fűszerrel, majd elmorzsolom a vajjal/margarinnal. Majd a többi hozzávalóval egy jól formázható masszává gyúrom. A mézet ado...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. Amíg melegszik, összedobjuk a tésztát. A tojásfehérjét külön is felverhetjük, de én jobb szeretem a tömörebb verziót, így egészben hagyom a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű