20-25 dkg zsír
2 evőkanál porcukor
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1,5 - 2 dl tejföl
csipet só
A lágy zsírt habosra keverjük a cukorral. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tejfölt, sót, és a habosra kevert zsírt és tésztát gyúrunk. Lefóliázzuk és hűtőbe tesszük, másnap dolgozunk vele.
Kinyújtjuk, korongokat szaggatunk és tetszés szerint megtöltjük dióval, mákkal, lekvárral.
200 fokos sütőben megsütjük, melegen porcukorba forgatjuk.
1. Melegítsük elő a sütőt 180C 2. Olvassuk el a csokoládét, a vajat és a paprikát egy pohár vagy fém tálban egy kevés vízzel (vagy mikrohullámú sütőben) töltött serpenyőben. Az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük, majd a margarinozott, lisztezett tepsibe öntjük (én csak sütőpapírral béleltem ki a tepsit). Megszórjuk a tetejét gyümölccsel. Ha nem elég lágy a tés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), majd hozzáadjuk az olvasztott (de kihűlt) vajat és a tejet, végül a sütőporral, csipet sóval és reszelt citromhéjjal elkev...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű