20-25 dkg zsír
2 evőkanál porcukor
50 dkg liszt
2 dkg élesztő
1,5 - 2 dl tejföl
csipet só
A lágy zsírt habosra keverjük a cukorral. A lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tejfölt, sót, és a habosra kevert zsírt és tésztát gyúrunk. Lefóliázzuk és hűtőbe tesszük, másnap dolgozunk vele.
Kinyújtjuk, korongokat szaggatunk és tetszés szerint megtöltjük dióval, mákkal, lekvárral.
200 fokos sütőben megsütjük, melegen porcukorba forgatjuk.
A margarint a Koronás porcukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a tojásfehérje habját. A lisztet vaníliás cukorral elkeverjük és fakanál segítségé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A meghámozott almát lereszeljük, és a citrom kifacsart levével alaposan meglocsoljuk. Elkészítjük a tésztát a zabpehelyliszt, sütőpor, eritrit, joghurt, vaj hozzáadásá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaniliás pudingot tejjel és porcukorral felfőzzük, majd kihűtjük. Kibéleljük a mélyhűtött vajastésztával a sütőformát vagy tepsit, majd hurkapálcával megszurkáljuk. A tésztát ezu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű30 dkg 50 %-os liszt, 2 kanál kakaópor, 1 kanál sütőpor, 12 dkg vaj, 15 dkg porcukor helyettesítő, 1 db tojás, 2 kanál tejföl. Begyúrjuk, ketté vesszük, felét kinyújtjuk és sütőpap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű