2 db Rama
50 dkg cukor
4 db vanilia cukor
6 ek. kakaó
2 dl víz
2 ek. zselatin
36 dkg sovány tejpor
2 cs puffasztott rizs
Elkészítés:
Először egy tepsit kibélelünk ostyalappal.
A Rámát felolvasztjuk, a zselatint a vízzel elkeverjük. A cukrot és a kakaót összekeverjük a margarinnal és a zselatinnal öt percig főzzük.
A gázról levesszük beleöntjük a tejport, ezt összekeverjük, majd beleöntjük a 2cs puffasztott rizst, mellyel szintén összekeverjük. (gyorsan kell kavarni) Ezután visszatesszük a tűzre és egy picit még kavarjuk ezt követően beleöntjük az ostyalappal kibélelt tepsibe, elsimítjuk a masszát és a tetejére is teszünk ostyalapot.
Hütőbe helyezzük és amint kihűl lehet fogyasztani. Több napig is eláll.
A töltelékhez az almákat meghámozzuk, kivágjuk a csumáit, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük őket. A citrom héját is lereszeljük, majd az almához adjuk a fél citrom levével, a búza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 6 tojást szétválasztottam (fehérje és sárgája külön), a fehérjéhez hozzáadtam a 12 dkg cukrot, valamint a vaníliás cukrot, és így kemény habbá vertem. A sárgájához hozzákevertem...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Kell nekünk egy kis téglalap alakú forma ( 20x35 cm), meg egy 180 fokra előmelegített sütő. Nem vagyok az a kibélelős típus, mert többnyire nincs rá szükség, csak a sütőpapír gy...
Elkészítési idő: 40-50 perc Nehézség: KönnyűAz összevágott hozzávalókat liszttel és porcukorral összekeverjük, a habhoz adjuk. Legvégén az olvasztott vajat. Kivajazott, lisztezett püspökkenyér formába öntjük. 20-25 percig...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű